Šport
13 ogledov

Iz Celja v bundesligo

Matevž Skok Saša Despot
Vratar Celja Pivovarne Laško Matevž Skok bo po koncu sezone zapustil knežje mesto, saj se seli k nemškemu moštvu Lübbecke, katerega dres nosi tudi Aleš Pajovič.

Celjani so po domačem porazu z Montpellierjem že zapravili vse možnosti za nastop v osmini finala Lige prvakov, po vsej verjetnosti pa bo moštvo tudi v naslednjo sezono vstopili v precej premešani zasedbi. Kot prvi je svoj odhod napovedal vratar Matevž Skok, ki se seli v nemški Lübbecke. Osemindvajsetletni vratar je leta 2011 v Celje prišel iz Velenja, kjer je kariero začel v sezoni 1996/97, z dobrimi igrami pa si je kot kaže pridobil mesto v močni bundesligi.

S težkim srcem v tujino 

"Odhajam iz Celja in občutki ob tem so še zelo mešani. Tu sem, oziroma bom prebil štiri nepozabna leta, še posebej mi bodo v spominu ostali vsi trenutki, ko smo nad glavo dvigovali pokale in pa tekme ter skalpi velikanov v Ligi prvakov. Gotovo bom odšel s težkim srcem v tujino, kjer se bo potrebno privajati na novo okolje. Nemčija je zame nov izziv, bundesliga pa priložnost, da se izkažem v najmočnejši ligi v rokometu in se vratarsko še dodatno razvijam," je razloge za odhod opisal Skok.

V Celju bo vedno dobrodošel

Vodstvo celjskega kluba je v izjavi za javnost zapisalo: "Klub je vesel in ponosen, da se je Matevž v Celju razvil v odličnega igralca ter vratarja in mu želi v njegovi nadaljnji karieri številne uspehe, vsekakor pa tudi zanj velja izraz 'Enkrat za Cele, vedno za Cele', zato bo v Celju vedno dobrodošel."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.