Šport
13 ogledov

Izbor novinarjev: Najboljši Bolt, Serena in Španci

Usain Bolt olimpijske igre 2012 London 200 m EPA
Mednarodno združenje športnih novinarjev (Aips) je izbralo najboljše športnike in športnice v letu 2012. V moški konkurenci je največ glasov prejel jamajški atlet Usain Bolt, v ženski ameriška teniška igralka Serena Williams, v ekipni konkurenci pa španska nogometna reprezentanca.

V anketi je sodelovalo 450 športnih novinarjev iz 100 držav, v moški konkurenci pa je zanesljivo slavil Usain Bolt, ki je prejel 33,62 odstotka glasov. Na drugem mestu je ameriški plavalec Michael Phelps (11,43), na tretjem pa srbski teniški igralec in lanski zmagovalec tega izbora Novak Đoković (10,26).

V ženski konkurenci, kjer je bila ena od kandidatk tudi slovenska alpska smučarka Tina Maze, je bila odločitev zelo tesna, na koncu pa je Serena Williams prejela 15,78 odstotka glasov, drugouvrščena britanska atletinja Jessica Ennis 13,55, tretjeuvrščena ameriška atletinja Allyson Felix pa 13,17 odstotka.

V ekipni konkurenci je španska nogometna reprezentanca dobila 25,09 odstotka glasov, za njo pa sta se uvrstila španski nogometni klub Barcelona (23,23) in ameriška moška košarkarska reprezentanca (10,51).

Najbolje organiziran dogodek v tem letu so bile poletne olimpijske igre v Londonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.