Šport
16 ogledov

Jorgensen prešel v vodstvo

Theo Jorgensen je v dobrem položaju pred zaključnimi boji na WSOP 2010. (Foto: P Žurnal24 main
Po današnjem dnevu ostaja v igri za naslov prvaka na letošnjem glavnem turnirju WSOP le še 78 tekmovalcev, na čelu katerih bo noč preživel Danec Theo Jorgensen.

Po današnjem dnevu ostaja v igri za naslov prvaka na letošnjem glavnem turnirju WSOP le še 78 tekmovalcev, na čelu katerih bo noč preživel Danec Theo Jorgensen. Danec je že prejšnjih nekaj dni ves čas ostajal blizu vrha, po še eni zelo dobri predstavi pa se mu je uspelo prebiti na sam vrh in bo tako jutrišnji dan začel s kar 8.450.000 žetoni.

Jorgensen je pravo ofenzivo izpeljav v zadnjem nivoju večera, potem ko sta se s Fokkejem Beukersom večkrat zapletla v oster dvoboj. Posledica njune vojne je bil Beukersov izpad in tako bo slednji, kljub temu da je imel danes, tekom dneva, več milijonov žetonov, jutrišnji igralni dan lahko spremljal zgolj kot gledalec. Za Fokkeja je bila usodna igra, v kateri je na turnu, ko so na mizi že ležale skupne karte {7-Spades}{3-Clubs}{6-Diamonds}{K-Spades}, sam zarinil z {A-Spades}{K-Diamonds}, Theo pa je njegovo stavo izenačil s {K-Clubs}{6-Clubs}. Zadnja preostala skupna karta Beukersu ni bila v pomoč in tako se je moral Nizozemec posloviti.

Kljub temu, da je Danec dan končal z največ žetoni, pa bi 48. dan poimenovali tudi šov Michaela Mizrachija, saj je slednjemu danes uspel prav neverjeten preskok. Potem ko je dan začel z manj kot 2 milijonoma žetonov, je bil Michael tekom dneva naravnost neustavljiv in je tako do prekinitve zbral kar 7,5 milijona žetonov, kar ga trenutno uvršča na skupno drugo mesto.

Tudi danes pa se je nadaljevala tradicija zadnjih nekaj dni, saj se je danes moral posloviti še predzadnji predstavnik klana Mizrachi – Robert. Slednjemu danes igra nikakor ni stekla, in tako je na koncu svojih zadnjih 196.000 žetonov stavil na {A-Hearts}{10-Hearts}, pri tem pa naletel na Josuo Sauvageau-ja, ki je njegovo stavo izenačil z {A-Spades}{K-Spades}. Skupne karte so nato zgrešile oba igralca in Robertovega naskoka na naslov Svetovnega prvaka je bilo konec.

Še en as, ki se jutri ne bo vrnil za mizo pa je tudi legendarni dvakratni zmagovalec Glavnega turnirja WSOP Johnny Chan, ki se je danes nekajkrat zaletel v ase in nasprotnikom razdelil več kot 5 milijonov žetonov. Zanj so bili najprej skorajda usodni že kralji, a mu je še vedno ostalo nekaj več kot pol milijona žetonov, ko pa je že vse izgledalo, da se utegne Chan pobrati, pa je s parom janezov naletel na Driscolla s parom asov in njegovih sanj o 11. WSOP zapestnici in rekordni 3. zmagi na Glavnem turnirju, je bilo konec.

Bolje so jo danes odnesli Johnny Lodden, William Thorson, Tony Dunst, David Benyamine, Scott Clements, Eric Baldwin, Adam Levy, Pascal LeFrancios, Bryan Kenney, Matthew Jarvis, Matt Affleck, Redmond Lee, Sergey Rybachenko in Jacobo Fernandez, ki se bodo jutri ponovno vrnili v Amazon Room in se bodo poskušali postaviti v čim boljši položaj za zadnji igralni dan julijskega dela Glavnega turnirja.

Te priložnosti jutri ne bodo več dobili tudi asi kot so Matthew Reed, Todd Witteles, Christian Harder, Jesper Hougaard, J.P. Kelly, Theo Tran, Tristan Wade, Phil Galfond, Dragan Galic in Matt Keikoan, ki so danes vsi svoj status spremenili iz tekmovalca, v gledalca.

78 srečnežev, ki jim je uspelo preživeti tudi današnji igralni dan, se bodo, kot že rečeno, jutri ponovno vrnili za mize, kjer bodo nadaljevali z igro, dokler jih z žetoni pred seboj, ne ostane le še najboljših 27. Katere tekmovalce bo nato le še en korak ločil od uvrstitve na novembrsko finalno mizo, pa boste izvedeli v našem jutrišnjem poročilu z največjega poker turnirja na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.