Šport
22 ogledov

Kamplu rdeč karton ob izločitvi Bayerna

Borussia Dortmund
1/11
EPA
V polfinalu nemškega pokala se je na Allianz Areni igral Der Klassiker, največji derbi nemškega nogometa. Po enajstmetrovkah so se v finale uvrstili nogometaši Borussie.

Bavarci so na domači zelenici prevladovali večji del dvournega dvoboja, a klonili po strelih z bele točke, vsi štirje Bayernovi strelci so enajstmetrovko zapravili. Četa Pepa Guardiole je tako že ostala brez trojčka zmag v Bundesligi, nemškem pokalu in Ligi prvakov. Redni del tekme se je končal z 1:1.

Bayern je svojo premoč na zelenici potrdil z zadetkom v 30. minuti, ko je gostujoči obrambi po dolgi žogi pobegnil Robert Lewandowski. Nekdanji nogometaš Borussie je že s prvim strelom ugnal Mitchella Langeraka, a se je žoga odbila od vratnice. Napadalec je znova prišel do nje in jo nato poslal v mrežo med nogami branilca Sokratisa Papastathopoulosa.

V 55. minuti je bil Lewandowski znova boljši od avstralskega čuvaja mreže, vendar mu je veselje tokrat preprečila prečka. Tokrat se je okroglo usnje odbilo do Thomasa Müllerja, ta je preigraval, pot k golu pa mu je z igranjem z roko preprečil Marcel Schmelzer. Sodniki so igranje z roko spregledali, Bayern pa je ostal brez enajstmetrovke. Že v naslednji akciji je iz obrata z bližine poizkusil še Thiago Alcantara, vendar se je Langerak izkazal in žogo zadržal.

Nato pa so v 76. minuti gostje izenačili. Henrikh Mkhitaryan je z leve podal v kazenski prostor, Pierre-Emerick Aubameyang pa je na drugi vratnici premagal Manuela Neuerja, ki je poskusil žogo ubraniti, a je le ta prečkala golovo črto. Takoj po izenačenju so imeli gostje novo priložnost, tokrat je Mkhitaryan poskusil s strelom, Neuer pa je uspel žogo odbiti v kot.

Priložnosti Borussie za preobrat so se kar vrstile, Bayernova obramba je bila iz minute v minuto na bolj majavih nogah in v 83. minuti je novo napako obrambe popravil Neuer, ki je fantastično posredoval ob strelu Marca Reusa. Dve minuti kasneje je Reusu lepo priložnost po podaji s peto pripravil tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je v 83. minuti vstopil v igro, toda tudi tokrat je bil Neuer uspešnejši.

Sledili so podaljški. V 102. minuti tekme je Xabi Alonso s prostega strela lepo zaposlil Bastiana Schweinsteigerja, ki pa je iz bližine z glavo za las streljal preko vrat. Nato je sledila neumnost Kampla, ki je v 108. minuti podrl Schweinsteigerja in prejel drugi rumeni karton, Borussia pa je na zelenici ostala le z deseterico. Schweinsteiger je imel na začetku 115. minute fantastično priložnost po predložku Jeroma Boatenga, vendar se je izjemno izkazal Langerak in z nogo odbil žogo. Bayern je še naprej pritiskal, a poti do drugega zadetka ni našel.

Nato pa so prišli navrsto za Bavarce nesrečni streli z bele točke. Pri prvem strelu je Johna Terryja, temu je ob strelu enajstmetrovk spodrsnilo v finalu Lige prvakov proti Manchester Unitedu leta 2008, izvedel Philipp Lahm, spodrsnilo pa je tudi Alonsu, ki je kot drugi izvajal penal za Bayern. Oba sta žogo posledično poslala mimo gola. Za Borussio sta bila uspešna Ilkay Gündogan in Sebastian Kehl, nato pa je Langerak obranil še strel Mariu Götzeju. Neuer je ohranil minimalno upanje Bavarcev z obrambo Matsu Hummelsu, nato pa je vratar Bayerna tudi sam streljal, a zadel le prečko. BVB se je tako uvrstil v finale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.