Šport
18 ogledov

Kata na poti do druge zmage letos

Maši Zec Peškirič bo pripadel začetek dvobojevanja s kanadsko reprezentanco. (Fo Žurnal24 main
Drugi dan kvalifikacij za grand slam v Melbournu je odplaknil dež, zato prireditelji pod streho niso spravili niti enega dvoboja. Medtem je Katarina Srebotnik v Sidneyju že v finalu med dvojicami.

V Melbournu dež
To je prvič, odkar se je Australian Open z igrišč Kooyonga leta 1988 preselil v Melbourne Park, da je dež preprečil celodnevni spored. Ta četrtek bi sicer kvalifikacije morala začeti Maša Zec Peškirič (141. na lestvici WTA), 20. nosilka kvalifikacij. V prvem kolu ji je žreb namenil Američanko Irino Falconi, 184. igralko z lestvice WTA. Ob Zec Peškiričevi je dvoboj drugega kola čakal tudi Grego Žemljo, ki je v prvem gladko (7:6 (5), 6:4) izločil Španca Sergia Gutierrez-Ferrola. V drugo kolo je že napredoval tudi Blaž Kavčič, potem ko je prvi nosilec kvalifikacij v sredo po skoraj treh urah igre (7:6 (1), 6:7 (3), 6:4) le strl odpor domačina Benjamina Mitchella.

V Sidneyju zmaga Kate
Katarina Srebotnik se je na turnirju WTA v Sydneyju z nagradnim skladom 618.000 dolarjev v konkurenci dvojic že uvrstila v finale. Skupaj s Čehinjo Kveto Peschke je v polfinalu gladko po vsega dobri uri igre ugnala poljsko navezo Klaudia Jans - Alicja Rosolska s 6:3 in 6:1. Srebotnikova in Peschkejeva, ki sta tretji nosilki turnirja, se bosta v finalu za drugo zaporedno zmago to sezono po uspehu v Aucklandu pomerili s Čehinjama Iveto Benešovo in Barboro Zahlavovo-Štrycovo, ki sta v drugem polfinalu izločili drugi nosilki Američanko Liezel Huber in Rusinjo Nadjo Petrovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.