Šport
26 ogledov

Klinarjeva končala s šestim mestom

Anja Klinar EP v plavanju 2016 EPA
V finalu na 200 metrov delfin, zadnji disciplini plavalnega evropskega prvenstva v Londonu s slovensko udeležbo, je bila Anja Klinar šesta s časom 2:09,57.

Naslov prvakinje si je priplavala Nemka Franziska Hentke (2:07,23), ki je za stotinko ugnala Madžarko Liliano Szilagyi. Bronasta je bila Španka Judit Ignacio Sorribes 2:07,52. Anja Klinar je bila šesta s časom 2:09,57.

"Bilo je težje kot v polfinalu. Zelo hitro sem začela na prvi polovici in to se je poznalo na koncu, ko so mi pošle moči. Vseeno sem zelo zadovoljna s tremi dobrimi starti na 200 m delfin in šestim mestom. Vem, da bom, ko se spočijem, z lahkoto začenjala na prvih 100 metrih in lažje končala. Če si v formi, je vse lažje in prav veselim se tega nastopa na olimpijskih igrah," je po tekmi dejala Klinarjeva.

O razpletu na koncu pa, da izidi najboljših niso bili nič posebnega, nič, česar sama ne bi mogla odplavati: "A treba je vedeti, da so nekatere tekmovalke v formi, druge ne in tudi sama te današnje izide lahko plavam."

Njena končna bilanca sta finala na 400 m mešano in 200 m delfin, zaradi nastopa na 200 m delfin pa je danes izpustila tekmo na 400 m prosto, kjer ni pokazala, kaj zmore. "Sama sem vesela dobrega treninga na poti do Ria in pomembne izkušnje, ki jih da težka tekma, žal mi je le za nastop na 400 m prosto, ki tudi sodi med moje paradne discipline, a je bilo med jutranjim in popoldanskim plavanjem enostavno premalo časa za dobro pripravo na dva finala ..."

Brez finala na 400 m prosto

Tjaša Oder, Gaja Natlačen in Nika Karlina Petrič so že v nedeljo dopoldne na 400 m prosto zasedle 17., 22. in 25. mesto.

Izkupiček slovenske vrste v Londonu je tako srebro Petra Johna Stevensa na 50 m delfin, bron Tjaše Oder na 800 m prosto in skupaj kar devet finalnih nastopov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.