Šport
115 ogledov

Kljub tveganjem vztrajajo pri novem konceptu

Elizejske poljane Pariz Epa
Poraja se veliko varnostnih in drugih vprašanj.

Predsednik organizacijskega komiteja olimpijskih iger v Parizu leta 2024 Tony Estanguet je 1000 dni pred začetkom tekmovanj zatrdil, da še naprej načrtujejo odprtje iger, ki bodo potekale od 26. julija so 11. avgusta, v središču francoske prestolnice in ne na stadionu, kot je to običajno.

Triinštiridesetletni Estanguet, nekdanji trikratni olimpijski in petkratni svetovni prvak v slalomu v kanuju na divjih vodah, je v pogovoru za francosko javno televizijo, da bodo "pripravili odgovore na vsa vprašanja", ter da bo leto 2022 ključno.

"Pred nami je še veliko dela. Veliko stvari moramo še uskladiti, denimo, z mednarodnimi panožnimi zvezami, tudi podroben program iger", je dejal Estanguet.

Pričakovati, je, da bodo dokončen odgovor o odprtju iger podali do konca leta, ena od predlaganih možnosti je obrežje Sene.

Peking 2022 Mok Šport Brez tujih gledalcev na ZOI v Pekingu

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je bil med tistimi, ki so pozdravili idejo o odprtju v središču Pariza.

Leta 2018 so tako odprli mladinske OI v središču argentinskega glavnega mesta Buenos Airesa, na OI pa so običajno slovesnosti ob začetku olimpijskih tekmovanj na stadionih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.