Šport > Kolesarstvo
491 ogledov

Bivši zmagovalec Toura se po mesecih odsotnosti vrača na dirke

Egan Bernal Epa
Bernal se vrača na Danskem.

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal se bo po hudih poškodbah in dolgotrajnem okrevanju po januarski nesreči vrnil v tekmovalni pogon, je v izjavi za javnost sporočilo njegovo moštvo Ineos Grenadiers. Nekdanji zmagovalec dirke po Franciji in Italiji bo od torka dalje nastopia na petdnevni preizkušnji po Danski.

Petindvajsetletni Kolumbijec se je 24. januarja na treningu v domovini zaletel v zadnji del avtobusa in si pri tem zlomil nekaj vretenc, stegnenico, pogačico ter tudi nekaj reber, ki so prebila del pljuč.

Egan Bernal | Avtor: Profimedia Profimedia

Po takratnih zapisih kolumbijskih medijev bi lahko Bernal zaradi nesreče celo zaključil kariero in ostal hrom, a se je po dveh operacijah izkazalo, da bo lahko ob daljšem okrevanju znova kolesaril. Po slabih sedmih mesecih se bo Bernal vrnil na Danskem in preveril trenutno pripravljenost.

Primož Roglič Vuelta Vuelta Šport Oglasila se je Jumbo-Visma, takšna je Rogličeva usoda

"Po vsem, kar se je dogajalo januarja, je to trenutek, na katerega sem nestrpno čakal - da znova dirkam z moštvenimi kolegi. To leto je bilo zelo zahtevno, tako fizično kot psihično. Pot, ki sem jo v tem času prestal, bo za vselej ostala z mano, tega ne bom nikoli pozabil," je za spletno stran dejal zmagovalec 19 dirk v poklicnem kolesarstvu.

Egan Bernal | Avtor: Epa Epa

Bernal se je v zapisu na spletni strani vnovič zahvalil za podporo, ki mu bo dala motivacijo, da se vrne na staro raven, ko je dobil Tour (2019) in Giro (2021).

Sprva so se predvsem v različnih medijih pojavljala ugibanja, da bo Bernal startal že v petek na dirki po Španiji ali pa na nemški pentlji proti koncu meseca, a se nič od tega ni uresničilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice