Šport > Kolesarstvo
3247 ogledov

Drama Rogličevega kolega: ponovno se uči osnovnih telesnih funkcij

Milan Vader Instagram/Milan Vader
Kolesar Jumbo-Visme bo po treh tednih po življenjsko nevarni nesreči le lahko zapustil bolnišnico, a pred njim je še dolga pot.

Glede kolesarja Jumbo-Visme Milana Vaderja v zadnjem času končno prihajajo dobre novice. Potem ko je bilo ogroženo celo njegovo življenje, naj bi bil nizozemski kolesar tri tedne po grozljivi nesreči pripravljen, da zapusti bolnišnico. A na poti do okrevanja je še dolga pot...

26-letnik je namreč v objavi na Instagramu razkril, da je med drugimi poškodbami utrpel tudi zožanje karotidne arterije, zaradi česar se mora na novo naučiti tudi povsem osnovne stvari.

Milan Vader Bilo je kritično Šport Rogličev moštveni kolega jo je hudo skupil

Do nesreče je prišlo na tretji etapi Dirke po Baskiji, ko je Nizozemec padel čez zaščitno ograjo ter zgrmel v globino. Med drugim si je zlomil vretence, ključnico in lopatico. Najnevarnejše pri vsem pa je bilo prej omenjeno zožanje karotidne arterije, zaradi česar je bila potrebna takojšnja operacija ter namestitev stenta, ki zagotavlja pretok krvi v možgane.

"Zadnji trije tedni so bili so bili resnično negotovi zame in ljudi v moji bližini. Ekipa je ves čas ohranjala prijetne stike z mojo družino in vsi smo zelo zadovoljni s trenutnim napredkom," se je Vader oglasil preko socialnih omrežij, preden je razkril svoje trenutno stanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milan Vader (@milanvader)

"Na Dirki po Baskiji sem imel grdo nesrečo, po kateri sem pristal na intenzivnem oddelku v Bilbauu s številnimi zlomi v mojem zgornjem delu telesa. Najbolj kritično pa je bilo, da sem imel tudi določene težave z žilami, zato so bili moji možgani določeni čas brez kisika."

"Dva tedna sem bil pod anestezijo, da bi si moje telo čim bolj opomoglo. Od moje nesreče, pa vse dokler se nisem prebudil dva tedna kasneje, se ne spomnim ničesar. Zdaj pa sem buden že približno dober teden."

Milan Vader Padec Šport Rogličev kolega po operaciji v umetni komi

"V bistvu sem se moral znova vsega naučiti s čiste ničle. Tudi to, da sem se naučil znova hoditi, je trajalo dosti časa. A lahko sem izredno vesel, kako sem jo odnesel v celotni nesreči. Medtem sem že bil prestavljen v Erazmusovo bolnišnico v Rotterdamu, kjer so si različni specialisti ogledali moje zlome. Kot kaže, sem v dovolj dobrem stanju, da 30. aprila zapuščam bolnišnico ter dalje okrevam doma."

Vader, ki je na dirki vozil v vlogi pomočnika svojemu kapetanu Primožu Rogliču, ki je po zmagi na začetnem kronometru kar nekaj časa nosil majico vodilnega, se je za konec še zahvalil vsem svojim sledilcem ter izpostavil pomoč, ki jo je bil deležen s strani družine, ekipe ter tudi zdravniškega osebja na dirki, ki mu je nemudoma priskočilo na pomoč ter prepoznalo resnost situacije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice