Šport > Kolesarstvo
550 ogledov

Mezgec pomagal v množici, vodilni padel pred ciljem

dirka po ZAE Profimedia Prizor s četrte etape dirke po ZAE.
Kolesarji na dirki po Združenih arabskih emriatih so opravili s četrto etapo.

Belgijski kolesar Tim Merlier (Soudal-Quick Step) je zmagovalec četrte etape dirke svetovne serije po Združenih arabskih emiratih. Na trasi v okolici Dubaja (168 km) je 31-letnik slavil po sprintu glavnine. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, čeprav je bil ob koncu vodilni v skupnem seštevku udeležen v padcu.

Do padca je prišlo v zadnjih treh kilometrih etape, zaradi česar so kolesarji, udeleženi v njem, prejeli isti čas kot glavnina. Vodstvo v razvrstitvi je tri etape pred koncem ohranil Avstralec Jay Vine (UAE Team Emirates).

Moštveni kolega slovenskih kolesarjev Tadeja Pogačarja in Domna Novaka ima 11 sekund naskoka pred rojakom Benom O'Connorjem (Decathlon AG2R La Mondiale) in 13 pred še enim kolesarjem UAE Team Emirates, Američanom Brandonom McNultyjem. Emirati so sicer v sredini etapi ostali brez prvega favorita, Britanca Adama Yatesa. Ta je odstopil zaradi pretresa možganov.

Današnjo etapa je dobil Merlier, ki je slavil 38. zmago v karieri in drugo na letošnji dirki. Najboljši je bil tudi v ponedeljkovi prvi etapi. Danes je zanesljivo ugnal dva Nizozemca, Arvida de Kleijna (Tudor Pro) in Olava Kooija (Visma-Lease a Bike).

Edini slovenski predstavnik Luka Mezgec (Jayco-AlUla) je bil 63., potem ko je v sprintu pomagal še enemu Nizozemcu Dylanu Groenwegnu, ki je bil na koncu 17.

V petek bo na sporedu še ena ravninska etapa od Al Ake do Um Al Kuvajna (182 km).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice