Šport > Kolesarstvo
11216 ogledov

Mohoričev nasvet Pogačarju: "Ne poskušaj mi slediti, ker ..."

Mohorič Pogačar Profimedia
Matej Mohorič je razkril nasvet, ki ga je dal Tadeju Pogačarju na poti do zmage na lanski dirki Milano - San Remo.

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič (Bahrain Victorius) je po zaslugi vratolomnega spusta slavil na lanski izvedi prestižne dirke Milano-San Remo. Dvakratni državni prval je z zmago na spomeniku zabeležil enega največjih uspehov v svoji karieri.

Mohorič je na spustu tvegal čisto vse, na koncu pa je bil za svoj trud bogato poplačan, ko je prvi prepeljal ciljno črto pred Francozom Anthonyjem Tugisom (TotalEnergies) in Nizozemcem Mathieujem van del Poelom (Alpecin).

V igri za zmago je bil tudi Tadej Pogačar (UAE), ki se je na koncu moral zadovoljiti s petim mestom. Primož Roglič (tedaj Jumbo-Visma), ki je opravljal vlogo pomočnika Woutu van Aertu, je osvojil 17. mesto.

Matej Mohorič Nor spust! Šport Še tretji Slovenec z zmago na spomenikih kolesarstva

Mohorič se je med tveganim spustom večkrat spogledoval s padcem, a se je mojstrsko reševal iz neprijetnih situacij. Na neki točki je s kolesom zapeljal v obcestni jarek, kmalu zatem pa mu je v enem izmed zavojev vzelo zadnje kolo, a je po zaslugi dobre tehnike in osupljivih veščin spuščanja v obeh primerih odnesel celo kožo. Kljub bližnjim srečanjem s skorajšnjo katastrofo v nadaljevanju ni popuščal, zmage pa mu niso mogle preprečiti niti manjše tehnične težave.

Slovenski kolesarji so na tisti dirki uprizorili pravcati šov, saj sta v zadnjih kilometrih napadala tako Pogačar kot tudi Roglič, ki sta veljala za glavna favorita.

Kolesar UAE Emirates je napadel tako na Cipressi kot Poggiu, nakar mu je Mohorič pred odločilnimi kilometri dobronamerno svetoval: "Poglej, mlajši si in manj izkušenj imaš od mene. Ne poskušaj mi slediti na spustu, ker moraš osvojiti dirko po Franciji."

Pogačar je po dirki priznal, da si na spustu ni upal slediti Mohoričevemu tempu. "Zaslužil si je zmago," je komentiral prvi kolesar sveta.

Matej Mohorič Smrtno nevarno! Šport Posnetek, ko zaledeni kri! Tako blizu katastrofe je bil Matej Mohorič Matej Mohorič Skrivnostni načrt Šport Noro Mohoričevo razkritje: "Uničil sem kolesarstvo"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice