Šport > Kolesarstvo
11566 ogledov

Naglas snubili Rogliča, zdaj pogodbo podpisali s tem zvezdnikom

Roglič Thomas Profimedia
Britanski kolesarski as Geraint Thomas je podaljšal pogodbo z Ineos Grenadiers, je britanska ekipa zapisala na spletni strani. Zmagovalec dirke po Franciji leta 2018 in drugi na letošnji italijanski pentlji je vse od 2010 član ene najuspešnejših kolesarskih zasedb v zgodovini.

Geraint Thomas je bil eden izmed kolesarjev, ki so se nekdanjemu Skyu pridružili že ob formaciji te ekipe leta 2010. Pred tem je bil zdaj 37-letni Valižan član Barloworlda med 2007 in 2010. Kot član Skya in Ineosa je zabeležil številne uspehe, izstopa pa zmaga na dirki po Franciji leta 2018.

V karieri je slavil 25 zmag, med njimi so tudi skupna slavja na Pariz-Nici, dirki po Švici, kriteriju Dauphine in dirki po Romandiji. Nastopil je na kar 19 tritedenskih pentljah in še trikrat stal na odru za zmagovalce. Na Touru je bil tretji leta 2022 in drugi leta 2019.

Letos je vse do zadnjega dirkal v rožnati majici vodilnega na dirki po Italiji, v predzadnji etapi, v vožnji na čas na Svete Višarje pa je moral priznati premoč le Slovencu Primožu Rogliču.

Kisovčan je v predzadnji etapi nadoknadil 26 sekund zaostanka, dan kasneje v Rimu pa je skupno zmago potrdil s 14 sekundami naskoka pred karizmatičnim kolesarjem iz Walesa. Prav Rogliča so si sicer, potem ko je postalo jasno, da je Slovencu Jumbo-Visma dala zeleno luč za prestop, močno želeli (tudi) v ekipi Ineosa. Nekaj časa se je zdelo, da so glavni favoriti, a je nato prišla bogata ponudba Bore-Hansgrohe. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.