Šport > Kolesarstvo
10613 ogledov

Navijač si je zaželel darila, tako pa se je odzval Pogačar

Tadej Pogačar Profimedia
Slovenski kolesarski šampion je osrečil svojega privrženca.

Tadej Pogačar je odlično odprl sezono. Na začetku meseca je z izjemno samostojno predstavo dobil dirko Strade Bianche, na kolesarskem spomeniku MIlano - Sanremo pa je v ciljnem sprintu manjše skupine zaostal le za Jasperjem Philipsenem in Michaelom Mathewsom. Sledila je selitev na Pirenejski polotok, kjer trenutno poteka dirka po Kataloniji.

Na najstarejši španski večetapni preizkušnji Pogi znova blesti. Najprej je sicer v prvi etapi osvojil drugo mesto, nato pa je na naslednjih dveh gorskih etapah zanesljivo premagal vse tekmece. V četrti in peti etapi so na svoj račun prišli sprinterji, za današnjo etapo pa se znova pričakuje napad Slovenca na zmago. 

Slovenski šampion se je s številnimi predstavami in uspehi dodobra zasidral v srca kolesarskih navdušencev. Ti ga spremljajo tudi po Kataloniji, enemu izmed mladih navijačev pa je Pogi še kako polepšal dan. Pri podpisovanju avtogramov je namreč naletel na zapis, ki ga je prosil za kolesarska očala. Kapetan ekipe UAE Team Emirates se je najprej mirno podpisal, nato pa si je snel rezervna očala in jih izročil navdušenemu navijaču.

"Eden izmed najprijaznejših mož v profesionalnem kolesarstvu," so ob posnetku zapisali na X računu Velon CC.

Komentarjev 1
Sorodne novice