Šport > Kolesarstvo
13693 ogledov

Armstrong o trenutnih asih: Kaj je to? To mi ni nikoli padlo na misel

Lance Armstrong Profimedia
Sedemkrat prečrtani zmagovalec Toura Lance Armstrong se ne more načuditi trenutnim šampionom.

Američan Lance Armstrong je v svoji karieri sedemkrat stopil na najvišjo stopničnko ob koncu dirke po Franciji, a so mu nato zaradi jemanja nedovoljenih poživil vse naslove tudi odvzeli. Kolesarstvo še naprej podrobno spremlja, svoja mnenja redno izraža v svojem podcastu The Move, v oddaji Dannyja Duncana pa je spregovoril tudi o novodobnih šampionih. Ti ga presenečajo predvsem z vedenjem po dirkah.

"Ta generacija zdaj, fantje dirkajo na polno, se merijo s tekmeci, nekateri so poraženi. A tip, ki zmaga jih čaka v cilju. Potem se prekleto objemajo in jaz si mislim: 'Kaj je to?' Čakaš, da bi prišel do nekaj objemčkov. Ravno po tem, ko si izgubil? Ne pravim, da je naša generacija ravnala prav in da sem ponosen na to, pravzaprav mislim, da je 'kul', da se zdaj to dogaja, ampak včasih ni bilo tako. To mi ni nikoli niti padlo na misel," je izjavil Armstrong.

Ta se ne more načuditi, da nekateri veliki tekmeci celo trenirajo skupaj, pred kratkim sta sem med vožnjo v Španiji tako na primer srečala Tadej Pogačar in Mathieu van der Poel in trening do konca opravila skupaj. Slovenec in Nizozemec se bosta sicer danes pomerila na spomeniku Milano - Sanremo.

Tadej Pogačar in Mathieu van der Poel | Avtor: Profimedia Profimedia

"Prepričan sem, da je bilo dirkanje v našem obdobju boljše. Nismo se sovražili. Tudi meni ni nihče storil nekaj takšnega, da bi rekel, da ga sovražim. Pravzaprav sem si izmišljal reči. Prebral sem kakšen članek in si dejal: 'no, to lahko razumem tudi na takšen način, prav, potem se pa j...te'," je za dodatno motivacijo proti tekmecem poskrbel kar sam.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • dare326 08:16 23.marec 2024.

    Uredništvo: LA je najbolj negativen športnik kdajkoli. Že kot mladinec se je poizkusil v triatlonu in so ga dobili pri goljufiji, zato je presedlal na kolesarstvo. Goljuf na celi črti in takim se ne da besede.

  • Idioti 10:42 16.marec 2024.

    Vam očitno nekaj ni jasno ! To je največji prevarant v kolesarskem športu . Odvzete so mu vse uvrstitve , vi pa prenašate njegovo mišljenje , mišlenje kot nekdanjega šampiona !!! A STE FUKNJENO UBRISANI , on ni nikakršen šampion ...prikaži več on je 0 in kriminalec v kolesarstvu . Večji šampijon je Jan TRATNIK , pa zakaj njega ne citirate !

  • munja 10:12 16.marec 2024.

    Daj, dopingist, ne filozofiraj!! Koga tvoji komentarji sploh zanimajo??

Sorodne novice