Šport > Kolesarstvo
4663 ogledov

Novi moštveni kolega o Rogličevem prestopu

Matteo Sobrero Profimedia
Italijan je navdušen, da bo lahko kolesaril s slovenskim asom.

Italijanski kolesar Matteo Sobrero, ki je v preteklih dveh letih branil barve avstralskega moštva Jayco AlUla, je tako kot Primož Roglič pred novo sezono okrepil ekipo Bora-Hansgrohe. Prihod slovenskega asa je Italijan označil za prestop leta.

"Gre za največji prestop leta. Resnično se že veselim, da bom lahko dirkal z njim. Rad bi videl, kako je to. In zakaj ne bi tudi sam prišel z njim in ekipo do dobrih rezultatov?" je o dodatni motivaciji za Wielerflits izjavil Italijan, ki se je v preteklosti izkazal tudi kot kronometrist, na Giru leta 2022 je dobil etapo v vožnji na čas. 

Matteo Sobrero | Avtor: Profimedia Profimedia

V tem letu je bil trikrat blizu etapne zmage na dirki po Baskiji, a mu ni uspelo kot prvemu prečkati ciljne črte, je pa slavil v četrti etapi dirke po Avstriji. Skupno je bil na koncu četrti.

V prvem delu naslednje sezone naj bi iskal etapne zmage, a se je v drugem delu pripravljen povsem podrediti in na tritedenskih dirkah nastopiti zgolj v vlogi pomočnika. "Upam, da bojo spomladanske dirke zame uspešne, s tem mislim tudi na ardenske klasike. Želim si narediti nekaj dobrih rezultatov. Nato bom na Grand Tourih pomagal našim kolesarjem, ki se bodo borili za visoko skupno uvrstitev," je o svojih načrtih dejal Sobrero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice