Šport > Kolesarstvo
69572 ogledov

Slab obet za Tour, Pogačar razkril neprijetno resnico

Pogačar Profimedia
Najboljši slovenski kolesar Tadej Pogačar ima pred preizkušnjo državnega prvenstva, kjer si bo dodobra pretegnil noge pred začetkom dirke po Franciji, nekaj težav s poškodovanim zapestjem. "Zapestje ni idealno," je priznal 24-letnik.

V nedeljo bodo v Radovljici in okolici na sporedu cestne dirke za naslove državnih prvakov v kolesarstvu. Glavna favorita med člani sta na razgibani preizkušnji Tadej Pogačar in Matej Mohorič. Člani se bodo na 156 km dolgo traso podali ob 14.30, članice pa ob 10.30.

Največ zanimanja je za moško preizkušnjo, ki se bo po ocenah organizatorjev, kolesarskega kluba Bled, končala nekaj po 18.30. Favorita sta predvsem Mohorič in Pogačar, naslov pa bo po uspešnem pobegu lani v Mariboru branil Kristijan Koren.

Ta je lani ugnal Matevža Govekarja in Luko Mezgeca. Mohorič lani ni nastopil, prav tako ne Pogačar. Slednji doslej v karieri še ni osvojil naslova državnega prvaka na cesti, tri naslove ima v kronometru. Zadnjega je osvojil v četrtek na Pokljuki, ko je s časom 29:43 za več kot pet minut ugnal najbližjega tekmeca.

Tadej Pogačar Po poškodbi Šport Pogačar se je po pričakovanjih vrnil z zmago

"Upam, da bo zapestje zdržalo"

"Počutim se dobro, zapestje ni idealno, a to ne vpliva na moje noge. Upam, da bo zapestje zdržalo skozi celotno dirko po Franciji. Seveda mi ta predstava daje samozavest. Psihično sem pripravljen, bolj svež, tako da ta konec tedna je na državnem prvenstvu idealna priložnost, da pretegnem noge in napolnim pljuča," je na Pokljuki zbranim novinarjem dejal Pogačar.

 | Avtor: Instagram Instagram

Štiriindvajsetletnik s Klanca pri Komendi ne cilja na naslov, bolj ima v mislih iskanje tekmovalnega ritma po zlomu zapestja in uspešnem okrevanju. "Državno prvenstvo je druga pesem. Ne bom sam na cesti, zato je zame letos malo bolj nevarno. Moram potrkati po lesu, da se ne bo nič zgodilo, a nikoli ne veš. Skušal bom dirkati čim bolje in najti kar najboljši občutek za dirkanje."

Na drugi strani je Mohorič prepričan, da si Pogačar želi majico z državnimi simboli, s katero bi nato dirkal na Tour de Franceu.

Mohorič | Avtor: Profimedia Profimedia
"Govoril sem z njim, je osredotočen na majico državnega prvaka, kar bi bilo lepo in prav, saj bo glavni favorit za zmago na dirki po Franciji ob Jonasu Vingegaardu. Bomo videli. Udarili se bomo. Zmagal bo najmočnejši ali tisti, ki bo imel največ sreče," je v Novem mestu v nedeljo dejal Mohorič.

Osemindvajsetletnik je pred šestimi dnevi na domači dirki po Sloveniji slavil sploh prvo etapno zmago. Z drugim mestom v skupnem seštevku pa dokazal, da je pred dirko po Franciji, ta se bo začela 1. julija v španskem Bilbau, v dobri formi.

"Pred startom se ne bom predal. Dober trening bo pred dirko po Franciji. Nimam česa izgubiti, lahko pa dobim majico državnega prvaka," je še dodal član Bahraina Victoriousa. Ob njem bo v dresu te ekipe startal še Matevž Govekar. Tudi Pogačar bo imel pri UAE Team Emirates družbo v Domnu Novaku. Glede na številčno zasedbo bo nevarna tudi ekipa Adria Mobil, iz vrst katere prihaja lanski zmagovalec Koren. Ta bi lahko s hitrim begom in številnimi kolesarji v njem otežila dirko najboljšim.

Vseeno pa je na koncu pričakovati spopad za zmago med Pogačarjem in Mohoričem, sploh glede na formo obeh pred dirko po Franciji.

Člane čaka 156 km dolga trasa s skupno 2640 višinskimi metri. Krog je dolg 19,5 km in ima dva krajša vzpona. Prvega po 8,2 km do Zgornje Dobrave, drugega pa dober kilometer in pol pred ciljem. Ta vsebuje tudi odsek z maksimalnim naklonom 22 odstotkov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.