Šport > Kolesarstvo
5363 ogledov

Pogi: Takšni kompromisi mi niso všeč

Tadej Pogačar Profimedia
Slovenski kolesarski as se mora sprijazniti z nekoliko drugačnimi odločitvami.

Tadej Pogačar je znan po svojem agresivnem načinu kolesarjenja, v 10. etapi Gira pa se je z moštvenimi kolegi držal bolj v ozadju in se lovljenju ubežnikov ni posvečal. Ob koncu finalnega vzpona je mirno kolesaril v skupini favoritov za skupno zmago in nadziral početje tekmecev. Po etapi je sicer priznal, da mu vse skupaj ni bilo pretirano všeč.

"Bila je predvsem demokratična odločitev, da ne kolesarimo na etapno zmago. Ampak to ne pomeni, da so mi takšni kompromisi všeč," je Pogi izjavil po tem, ko na trasi, ki bi mu sicer z zadnjim vzponom ustrezala, ni imel prave priložnosti za četrto etapno zmago na tokratni dirki po Italiji.

"Želeli smo dirkati tako, da bi bili vsi zadovoljni. Ni šlo za to, da bi zmagal ali ne. Vozili smo predvsem bolj mirno in prepustili, da je delo opravila tudi ekipa Bahrain Victorious. Na zadnjem klancu nismo nadzirali tempa," je še dodal.

Glede na to, da ima pred najbližjim zasledovalcem Danielom Martinezom (Bota-hansgrohe) več kot dve minuti in pol naskoka v skupnem seštevku, je konzervativna vožnja sicer dobrodošla, še zlasti, ker ga od konca junija čakajo novi napori na dirki po Franciji.

Tadej Pogačar, 10. etapa | Avtor: Profimedia Profimedia

"Morda bi mi bilo bolj všeč, če bi povsem sami odločali, kaj je potrebno narediti. A na Giru je veliko kolesarjev in včasih je potrebno 'torto' tudi razdeliti. Včasih imaš priložnost, drugič ne. Še vedno je 50:50, ob vzponu na Prati di Tivo (osma etapa, ki jo je dobil; op.p.) je bilo lažje napasti za zmago. Ne bi nas smelo skrbeti, da so vsi srečni. Moramo pa misliti tudi na to, kaj prihaja," je zaključil Pogačar.

Komentarjev 1
  • Idioti 18:22 15.maj 2024.

    Če bi malo bolj taktično vozil , bi lahko poštopal Francoza in jima izbil iz glave zmago , ter omogočil Tratniku zmago !

Sorodne novice