Šport > Kolesarstvo
6383 ogledov

Razkrit Rogličev koledar za 2024, na njem kar nekaj presenečenj

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič se bo v pripravah na dirko po Franciji osredotočil zgolj na etapne dirke, izpušča tudi enega izmed še neizpolnjenih ciljev.

Zaenkrat še ni bilo nobene uradne potrditve s strani ekipe Bora-Hansgrohe, toda pri sloviti kolesarski spletni strani GCN (Global Cycling Network) so se dokopali do neuradnega tekmovalnega koledarja Primoža Rogliča za prvo polovico leta 2024.

Glavni urednik verjetno najbolje obveščene kolesarske spletne strani Daniel Benson je v svojem prispevku razkril, da so iz zanesljivih virov izvedeli, da bo Slovenec za svojo novo ekipo Boro-Hansgrohe debitiral marca na dirki Pariz-Nica, na kateri je sicer sodeloval že dvakrat in ob svojem zadnjem nastopu leta 2022 dirko tudi dobil. Glavni nasprotnik naj bi mu tokrat bil Remco Evenepoel, ki naj bi "dirko proti soncu" tudi uvrstil na svoj tekmovalni koledar.

Kolesarski sladokusci pa bodo z nestrpnostjo čakali na mesec april, ko naj bi Roglič nastopil na dirki po Baskiji ter se tako prvič po odhodu iz Jumbo-Visme pomeril s kapetanom nizozemske ekipe in svojim bivšim moštvenim kolegom Jonasom Vingegaardom. Roglič je sicer na omenjeni dirki nastopil že štirikrat in se dvakrat veselil skupne zmage, nazadnje leta 2021.

Prav tako naj bi bilo po pisanju Bensona že jasno, da se bo Roglič nato v pripravah na dirko po Franciji pojavil le še na startu Kriterija Dauphine (na katerem je slavil leta 2022), kjer nas čaka pravi spektakel, saj naj bi se na zadnjem pravem testu pred Tourom pojavila tudi Remco in Jonas.

Preostanek Rogličeva tekmovalnega koledarja pa zaenkrat še ni določen, saj naj bi bilo vse odvisno od Rogličeve forme in počutja po dirki po Franciji ter morebitnega nastopa na olimpijskih igrah.

Bora-Hansgrohe naj bi sicer svoje glavne cilje za prihajajočo sezono razkrila to sredo, a kot kaže, ne bodo s svojim novim velikim zvezdnikom ciljali na nobeno izmed slovitih spomladanskih klasik, temveč se bodo povsem osredotočili na etapne dirke in stopnjevanje forme za dirko po Franciji.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič se bo tako pred startom velikega cilja sezone, dirke po Franciji, pojavil na vsega treh slovitih tedenskih etapnih dirkah. Vse skupaj z eno samo namero, da končno osvoji sveti gral kolesarstva, znameniti Tour de France. Zavoljo tega so z Rogličevega koledarja brisali tudi vse slovite Ardenske klasike, na katerih je v preteklosti že blestel, kot tudi dirko po Švici.

Izostanek slednje z Rogličevega tekmovalnega koledarja je verjetno kar največje presenečenje, saj gre za še edino veliko tedensko etapno dirko, katere izjemni Slovenec v svoji karieri ni dobil, oziroma ni na njej še nikoli niti nastopil. Tekom lanske sezone je bilo tako večkrat omenjeno, da je zmaga na dirki po Švici še eden velikih Rogličevih neizpolnjenih ciljev ter da jo bo poizkušal končno "obkljukati" že v letošnjem letu.

Čeprav je dirka po Švici na sporedu praktično isti čas kot Kriterij Dauphine in velja za zadnji test pred dirko po Franciji, so očitno v nemški ekipi ocenili, da se bo Roglič lažje pripravil na Tour, če se bo tik pred nastopom na francoski pentlji pomeril še v pokrajini Dofineji in preizkusil svoje noge v francoskih Alpah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice