Šport > Kolesarstvo
77569 ogledov

Šokantno: Roglič na koncu skoraj zapravil vse!

Primož Roglič Vuelta Epa
Zadnja etapa dirke po Španiji je prinesla tudi trenutek velike napetosti.

Primož Roglič je v velikem slogu še tretjič zapored osvojil Vuelto. Dobil je zadnji kronometer s ciljem v Santiagu de Composteli in tako prišel do četrte etapne zmage na letošnji pentlji.

Član Jumbo-Visme je na kronometru vodil na obeh vmesnih časih in kazalo je, da je zanesljivo na poti do zgodovinskega "trojčka". Nato pa sta komentatorja na britanski mreži Eurosport glasno zavpila ...

Zasavec je namreč pri enem od odcepov že krenil v napačno smer. Na srečo je še pravočasno opazil zaporo, sicer bi kaj lahko končal na asfaltu.

Primož Roglič Vuelta Rušenje mejnikov Šport Rogliču v treh letih uspelo, kar je legendi v devetih

Vse skupaj je z nasmeškom pospremil takrat vodilni Danec Magnus Cort Nielsen, ki se je na koncu moral zadovoljiti z drugim mestom.

Za slovenskega asa zdaj sledi počitek v septembru. V načrtu ima letos le še nastope na italijanskih klasikah, še posebej na enem od petih spomenikov na dirki po Lombardiji. Glavni cilj za leto 2022 pa bo znova zmaga na Touru. Nekaj, kar mu na bogati športni poti še manjka.

Primož Roglič Lev Roglič Vtisi po zmagi Šport Roglič: "To je neverjetno! Noro!"

Primož Roglič Vuelta | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 8
  • Jernej65 00:15 07.september 2021.

    Ste res pravi bumbarji s tem naslovom. Roglič je imel namen v miru spiti še kavo med kronometrom, ki vzame kakšne 3 minute, vendar si je zadnji čas premislil in zavil nazaj na progo.

  • res.no 17:13 06.september 2021.

    neumen naslov clanka, pa tudi neresničen , kljub temu, da je tisti ovinek odpeljal bolj naokoli, je na koncu se vse nazgal z ornk prednostjo, kaj bi šele bilo, ce bi bila trasa jasneje oznacena in bi lahko peljal optimalno.

  • portoroski 15:13 06.september 2021.

    A ste bumbarji tle, tapravi toplovodarji - bolj blesavega naslova članka se nebi mogl spomnit!!

Sorodne novice