Šport > Kolesarstvo
4254 ogledov

To je dobra novica tudi za Pogačarja

Tim Wellens Epa
Moštvo UAE Team Emirates podaljšalo dve pogodbi.

Tadej Pogačar bo tudi v nadaljevanju kariere lahko računal na pomoč Belgijca Tima Wellensa in Danca Mikkela Bjerga. Kolesarja, ki sta se v preteklosti že izkazala tudi v vlogi pomočnikov Slovencu, sta nameč podaljšala sodelovanje z moštvo UAE Team Emirates. Wellens je pogodbo sicer podaljšal do konca leta 2025, Bjerg do 2027.

"Zelo sem zadovoljen, da bom ostal v tej ekipi, hvaležen sem za to priložnost. Tu sem našel dobro razmerje med osebnimi ambicijami in tem, da lahko na različnih dirkah pomagam svojim moštvenim kolegom. V tej vlogi uživam," je ob podaljšanju sodelovanja izjavil skoraj 33-letni Belgijec, ki je v svoji karieri zabeležil dve etapni zmagi na Giru in tudi Vuelti, lani pa je kot član UAE prišel do že svoje tretje skupne zmage na dirki po Beneluxu (2014, 2015, 2023). Leta 2018 je omenjeno dirko sicer dobil Matej Mohorič.

V tej sezoni je Wellens na klasikah osvojil drugo mesto na preizkušnji Kuurne-Brussels-Kuurne, tretje na Brabantse Pijl, četrto na E3 Saxo Classic, med najboljših 15 pa se je uvrstil tudi na zadnjih dveh spomenikih - dirki po Flandriji in Pariz - Roubaixu.

Bjerg je lani prišel do svoje prve zmage med elito v vožnji na čas na kriteriju Dauphiné, na dirki po Flandriji pa je letos s četrtim mestom dosegel svojo najboljšo uvrstitev v karieri na peterici kolesarskih spomenikov.

Mikkel Bjerg | Avtor: Profimedia Profimedia

"Izjemno sem srečen, da sem dolgoročno vezan na UAE Team Emirates. Moštvo je vseskozi verjelo vame in verjamem, da sem napredoval in rastel skupaj z njim. Ponosen sem, da sem del najboljše ekipe na svetu," je izjavil 25-letni Danec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice