Šport > Kolesarstvo
2632 ogledov

Vingegaard o boju s Pogijem: Današnji kronometer je lahko odločilen

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard Profimedia
Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard na letošnjem Touru delujeta zelo izenačeno. Razlika pred današnjim kronometrom je vsega 10 sekund v korist Danca. Ta meni, da utegne biti prav današnji kronometer odločilen v boju za skupno zmago.

"Mislim, da bo ta kronometer zelo pomemben. Loči naju le 10 sekund, tako da utegne ta kronometer biti odločilen v boju za skupno zmago. Kakorkoli že, dal bom vse od sebe. Seveda sta tu še dve etapi, kjer se poleg današnjega kronometra da narediti večjo razliko," je zbranim novinarjem v Alpah razlagal danski šampion Jonas Vingegaard, ki brani lansko zmago s Toura.

Če gledamo zgolj kronometre, je v preteklosti nekoliko bolj uspešen bil Tadej Pogačar, ki v medsebojnih obračunih z Dancem na kronometrih trenutno vodi 6:3. A strokovnjaki opozarjajo, da se je Vingegaard v zadnjih dveh letih močno izboljšal v vožnji na čas. To je dokazal tudi na lanskem kronometru v predzadnji etapi. Po ogledu trase 16. etape (kronometer) je bil Vingegaard zelo zadovoljen z videnim, saj meni, da mu karakteristike proge ustrezajo. "Mislim, da je to dobra trasa zame. Rad imam trase, kjer ne gre vse naravnost 50 kilometrov. Rad imam spremembo ritma in ta kronometer to zagotovo prinaša," je še dodal Vingegaard. Ta ima po prevoženih 2.606 kilometrih vsega 10 sekund prednosti pred Pogačarjem.

Tadej Pogačar To ga danes čaka Šport Ura resnice za Pogačarja, točno ob tej minuti se na progo poda naš šampion

Če je pred Tourom menil, da je kronometer v tretjem tednu, v katerem pride do izraza vzdržljivost, prednost zanj, je zdaj malce bolj previden v napovedih. "Težko je reči. Če bi me vprašali prej, bi rekel da. Ampak trenutno mislim, da sva s Tadejem zelo, zelo izenačena, zato je težko ugibati. Do zdaj sva bila zelo izenačena, tako da me ne bi presenetilo, če bi tako bilo tudi na kronometru," je poudaril Vingegaard.

Ta je sicer mnenja, da kolesarja v Pariz ne bosta prišla z razliko nekaj sekund, pač pa bo ta večja. "Težko je napovedati, toda mislim, da na neki točki, še posebej po kronometru in ob prihajajočih etapah, ne bo več vprašanje sekund. Seveda bo to lahko nekaj sekund manj kot minuto, toda mislim, da ne bo šlo za pet sekund razlike. Tega si ne predstavljam, toda videli bomo, kako bo na koncu v Parizu," je zaključil Vingegaard v pogovoru za spletno stran Jumbo-Visme.

Pogačar kakšne vragolije Šport Noro, kako se je na prost dan sproščal Pogačar

Strokovnjaki opozarjajo na tri ključne etape do konca Toura: prva je današnji kronometer (več o trasi tukaj), nato jutrišnja etapa z vzponom na prelaz Col de la Loze ter predzadnjo etapo po hribovju Vosges. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.