Šport > Kolesarstvo
3840 ogledov

Zvesti Pogačarjev pomočnik o Tadejevem koledarju dirk za prihodnje leto

Primož Roglič in Tadej Pogačar Profimedia
"Naslednje leto želimo osvojiti vsaj eno tritedensko dirko," pravi Poljak Rafal Majka.

Poljski kolesar Rafal Majka, ki se je v zadnjih letih izkazal predvsem kot pomočnik Tadeja Pogačarja pri ekipi UAE Team Emirates, je namignil, da bi lahko Pogi ponovil podvig Američana Seppa Kussa in naslednje leto nastopil na vseh tritedenskih dirkah. Poljak je prepričan, da bo leto 2024 še zanimivejše zaradi prestopa Primoža Rogliča k ekipi Bora-Hansgrohe.

"Po Rogličevi menjavi ekipe med favorite na največjih dirkah sodi tudi Bora, tako bo vse skupaj še boljše. Ne bo šlo več le za Jumbo-Vismo in UAE, ampak zdaj morda tudi za Boro. Zelo zanimivo je dirkati s temi fanti," je po enodnevni dirki Veneto Classic, z njo je tudi zaključil sezono, dejal Majka.

Pri moštvu UAE sicer ne nameravajo veliko spreminjati načrtov. "Bilo bi zelo lepo, če bi dobili enega od grand tourov," je o cilju  v naslednjem letu spregovoril Poljak. 

Bo po letošnjem porazu na Touru motivacija še večja? "To je kolesarstvo, zavedamo se, da je težko zmagati. Naslednje leto bomo vsekakor poskušali osvojiti vsaj eno od tritedenskih dirk," je 34-letnik odgovoril na vprašnje, ki so ga zastavili pri Global Cycling Network.

Rafal Majka, Tadej Pogačar | Avtor: Sportida Sportida

Ob dejstvu, da med Tourom in naslednjimi olimpijskimi igrami, ki bodo sicer prav tako v Franciji, ne bo na voljo veliko časa, se pojavlja vprašanje, če bo Pogačar za nastop in prvi napad na enega od 'grand tourov' raje izbral Giro.

"Ne vem, to morate vprašati Tadeja. Morda bo želel nastopiti na vseh treh tritedenskih dirkah," je odvrnil Poljak. Ta je sicer mnenja, da bi zastavljena trasa dirke po Italiji ustrezala njegovemu kapetanu: "Nisem si še ogledal poteka etap, a so mi dejali, da gre za lepo traso s precej vožnjami na čas. Mislim, da bo šlo za šest, sedem zelo težkih etap. Izgleda dobro."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice