Šport > Kolesarstvo
34111 ogledov

Težave pri Bori: "On že ne bo Rogličev pomočnik, misli samo nase"

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič bo s svojim prihodom premešal hierarhijo v nemški ekipi Bora-Hansgrohe.

Novica o prestopu Primoža Rogliča iz Jumbo-Visme v Boro-Hansgrohe je pred dnevi zatresla kolesarski svet. Olimpijski prvak v kronometru bo kariero nadaljeval v nemški ekipi, s katero je sklenil dvoletno pogodbo.

Pred tem je kot član Jumbo-Visme osvajal številne prestižne lovorike, vključno s štirimi Grand Touri, in se uveljavil kot eden najboljših kolesarjev zadnjih let.

Pisali smo o tem, kaj od Rogliča pričakujejo njegovi novi delodajalci in kako naj bi njegov prihod po predvidevanjih vzpodbudil druge kolesarje Bore, da izpolnijo svoj potencial in se mu pridružijo v svetovni kolesarski špici. 

V zvezi z bodočo hierarhijo v ekipi je športni direktor Bore Rolf Aldag dejal, da si bodo prizadevali najti najboljšo rešitev za vsakega tekmovalca posebej, vendar pa Rogličev prihod še ne pomeni avtomatičnega omejevanja drugih kandidatov za kapetanske vloge na največjih dirkah.

Roglič Velike zadolžitve Šport Roglič že pod pritiskom! Pričakovanja Bore so zelo visoka

Medtem ko se pri Bori nadejajo uspešnega nadaljevanja Rogličeve športne zgodbe in mirnega prehoda v novo tekmovalno okolje, pa se nekateri bojijo, da asimilacija 33-letnega Slovenca ne bo minila brez pretresov.

Priznani belgijski strokovnjak in komentator Jeroen Vanbelleghem se boji, da bi podpis Slovenca lahko sprožil "učinek domin", začenši z ruskim kolesarskim asom Aleksandrom Vlasovom, čigar prihodnost v ekipi bi se po mnenju poznavalcev lahko znašla pod velikim vprašajem. V pogovoru za Eurosport je Vanbelleghem spregovoril o tem, zakaj bosta Roglič in Vlasov po njegovi oceni težko sobivala pod isto streho.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
"Primož Roglič je logična izbira za vodjo, potem pa je prostora še za sedem kolesarjev. Nico Denz je zelo močan in potrebujejo ga na položnejših delih. Enako velja za Boba Jungelsa. Resda ni hribolazec, drugače pa je popolna izbira. Verjamem, da bi bil tudi Matteo Sobrero lahko priročen. Dober je na ravnini in vožnji na čas, zmožen pa je narekovati tudi močan tempo na srednje zahtevnih gorskih etapah. Emmanuel Buchmann se je razvil v vrhunskega pomočnika, medtem ko sem bil v dvomih glede Lennarda Kämne, ki je bolj samotar. Ampak če se spomnimo Gira, ki ga je dobil Jai Hindley, je bil Kämna tisti, ki s svojim tempom uspel zlomiti Carapaza. Dani Martinez je bil vrhunski pomočnik Bernalu," je kader nemške ekipe analiziral belgijski strokovnjak.

In kam v to zgodbo paše Vlasov? "Za preostalo mesto oklevam med dvema, toda v bistvu ni nobenega dvoma. Ne bi izbral Aleksandra Vlasova. On ni pomočnik in misli samo nase. Tega sem videl že dosti. Vlasov ne bo pomagal Rogliču, medtem ko je Hindley v tem pogledu nekoliko bolj ravnodušen," meni Vanbelleghem. 

Vlasov | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Idioti 20:10 15.oktober 2023.

    Z Roglo je moral priti tudi Kuss in Tratnik , pa bi se hiarhija točno vedela . Tako pa sam vem , da Vlasov ni tisti , ki je prišel v Boro igrat pomočnika . V glavnem ne bosta mogla ...prikaži več skupaj voziti na dirkah .

  • Fertajler 15:15 14.oktober 2023.

    Kdo bo Rogli rezal zračni upor? Do lani je imel Seppa, zdaj je pa ostal pod kapom.

  • Kmodri 15:17 13.oktober 2023.

    Rogi, se je najbrž ustrelil v koleno z menjavo moštva!