Šport
28 ogledov

Kopitar bo okreval dva do tri tedne

Slovenija Francija turnir Tivoli prijateljska tekma Anže Kopitar Anže Petkovšek
Slovenski hokejist Anže Kopitar, ki v času lock-outa v ligi NHL zastopa barve švedskega drugoligaša Mora IK, si je v soboto poškodoval koleno. Član Los Angeles Kings, s katerimi je lani osvojil Stanleyjev pokal, ocenjuje, da bo potreboval dva do tri tedne počitka.

Sezona v ligi NHL se bo kot vse kaže vendarle začela, Los Angeles Kings pa ne bodo mogli računati na enega izmed ključnih mož ekipe Anžeta Kopitarja. Najboljši slovenski hokejist si je na sobotni tekmi z Moro, kjer igra skupaj z bratom Gašperjem, poškodoval koleno. ''Zapletel sem se v kotu in dobil čuden občutek. Led sem zapustil iz preventivnih razlogov, saj takšne reči jemljem resno,'' je novinarju Pro Hockey Magazine Linusu Hogossonu povedal 25-letnik.

Kopitar ocenjuje, da bo okreval približno dva do tri tedne, kar bi lahko pomenilo, če bodo v NHL resnično dosegli dogovor, da bo izpustil prvo tekmo Kingsov. Kopitarjev agent Pat Brisson je dodal, da ''ni razloga za preplah''.

Pred začetkom lock-outa v ligi NHL so klubi tiste igralce, ki so se podali v Evropo, opozorili pred morebitnimi poškodbami, ki bi jim preprečile nastope v primeru sprave med vodstvom in igralci. ''Klub vam ne bo dodelil plačila, dokler ne boste nared za igro,'' so sporočili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.