Šport
18 ogledov

Kopitar z novima točkama

Anže Kopitar je v lanski sezoni na 82 tekmah zbral 81 točk, letos pa na 75 tekma Žurnal24 main
Kralji iz Los Angelesa so še drugič v dveh dneh premagali tekmece iz Anaheima, Anže Kopitar pa si je z golom in podajo prislužil naziv druge zvezde na tekmi.

Slovenski zvezdnik v dresu gostov Anže Kopitar je v 22 minutah in 13 sekundah dosegel dve točki, po en gol in podajo. Obe točki je zbral v zadnjih treh minutah dvoboja. Najprej je z backhandom zadel za vodstvo Kraljev s 4:3, dobro minuto in pol pred zadnjim piskom sirene pa je podal za gol Mika Richardsa. Ta je na tekmi dosegel dva zadetka. Z golom in podajo se je izkazal tudi nadarjeni novinec Slava Vojnov. "Če se kdaj zgodi, da napadalci iz prvih dveh napadov ne dosežemo zadetkov, se izkaže kdo drug. Tako se dobivajo tekme," je bil po novi zmagi zadovoljen Kopitar.

Los Angeles se je z zmago prebil na čelo pacifiške skupine, deli pa si tudi tretje mesto v zahodni konferenci. Kopitar je sicer v sezoni zabil devet golov in k temu dodal 14 podaj, na lestvici strelcev pa je zdaj v krogu štirih igralcev med drugim in petim mestom s po 23 točkami. Toliko točk so dosegli še Claude Giroux (Philadelphia), Thomas Vanek (Buffalo) in Daniel Sedin (Vancouver). Vodi Phil Kessel iz Toronta (25 točk, 13 golov, 12 podaj).

Kessel se tokrat na gostovanju pri Nashvillu ni vpisal v statistiko, Javorjevi listi pa so izgubili z 1:4.

Ostale tekme:

Boston Bruins : Columbus Blue Jackets    2:1 (kazenski streli)
New York Islanders : Montreal Canadiens 4:3
Phoenix Coyotes : Philadelphia Flyers 1:2
Tampa Bay Lightning : Pittsburgh Penguins 4:1
St. Louis Blues : Florida Panthers 4:1
Minnesota Wild : Colorado Avalanche 1:0
Winnipeg Jets : Washington Capitals 4:1
Edmonton Oilers : Ottawa Senators 2:5
San Jose Sharks : Detroit Red Wings 5:2

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.