Šport > Košarka
12904 ogledov

Američan ni mogel ostati tiho: "Naročili so nam ..."

Reševalni pas/Twitter
Razkrito ozadje incidenta, s katerim so si košarkarji Crvene zvezde nakopali ostre kritike.

Košarkarji Crvene zvezde, ki pred začetkom evroligaške tekme v Kaunasu niso želeli poprijeti za transparent v podporo Ukrajini, so se ravnali po navodilih vodstva kluba, je razkril Američan v vrstah beograjskega moštva Aaron White.

Incident se je zgodil na gostovanju pri Žalgirisu, kjer bi morali košarkarji obeh ekip družno razgrniti plakat s protivojnim sporočilom, vendar gostje pri tem niso želeli sodelovati, zaradi česar so postali tarča glasnih žvižgov.

košarkarji Crvena zvezda Evroliga Šport To so storili igralci Zvezde, ko so prinesli transparent proti vojni v Ukrajini

Transparent v barvah ukrajinske zastave, na katerem je bil zapis "ustavimo vojno", so tako v rokah držali zgolj košarkarji domače litovske zasedbe in trojica sodnikov.

Neljubi dogodek je bil deležen veliko pozornosti širom Evrope, v luči burnega odziva javnosti pa se je oglasil White in sporočil, da so z igralci zgolj upoštevali navodila. "Kot ekipi nam je bilo naročeno, naj se ne dotikamo zastave. Poudariti želim, da ne podpiram vojne in da si želim miru na svetu," je zapisal ameriški krilni košarkar.

"Odvzeli so jim pravico do svobode govora"

White je bil zaradi tega razkritja ožigosan celo za izdajalca ekipe, na pomoč pa mu je nemudoma priskočila soproga Grace White, ki je ostro obsodila odločitev vodstva. 

"Z moje strani tukaj ni nobene nevtralnosti. Podpiram Ukrajino. Vsak ima pravico do svojega mnenja. Srbom se ne opravičujem, ker se nimam za kaj. Ne drži, da je izdal celotno ekipo. Nihče od njih ni imel izbire. Če se srbski košarkarji niso želeli dotakniti zastave, potem je prav, da tega niso storili. In obratno. Toda vodstvo je vsem odvzelo pravico do svobode govora," je zapisala.
 

Komentarjev 8
  • ilija 05:38 05.april 2022.

    Srbi potpirajo agresorja kjer so tudi oni, pozabili da so bili agresor na Slovenijo, Hrvaško, BiH, Kosovo zaradi tega so bili bombardirani od strani Nata sedaj podpirajo Rusijo za napad na Ukrajino za pokol otrok genocid nad Ukrajino pobijajo nedolžne ...prikaži več ljudje in to srbija podpira, srbijo bi morali izključiti iz vseh pregovori za vstop v EU uvest jim ponovno vize vsem državljanom športnikom pa prepovedati nastopov v mednarodnih tekmovanj, z kom si tak si.

  • Avatar Ferenc
    Ferenc 20:54 04.april 2022.

    Srbi so imeli sporočilo za prekinitev vojne a jim je nekdo skril zastavo Jemna

  • onxxx 19:39 04.april 2022.

    Naj mu prekinejo pogodbo itak je bil na tekmi beda.