Šport > Košarka
66 ogledov

Blažič in Nikolić izgubila na gostovanju

jaka blažič Laboral Kutxa  evroliga Profimedias
Slovenski reprezentant Jaka Blažič je v 9. krogu košarkarske evrolige s špansko ekipo Laboral Kutxa gostoval v Istanbulu in izgubil proti Anadolu Efesu s 86:95.

Prav tako je praznih rok z ekipo Brose Baskets ostal tudi Aleksej Nikolić, saj je Maccabi iz Tel Aviva v svoji dvorani zmagal s 85:65.

V skupini B je Blažič v dresu Laborala Kutxe vpisal poraz v Istanbulu. Anadolu Efes, ki ima napredovanje med 16 najboljših ekip že zagotovljeno, je zmagal s 95:86. Blažič je igral 28 minut, dosegel je 15 točk, več jih od njega je v španski ekipi prispeval le Darius Adams, in sicer 20, slovenski reprezentant pa je v svojo statistiko vpisal še pet skokov in podajo.

V skupini D pa je Brose Baskets v gosteh visoko izgubil proti Maccabiju, ki se še bori za uvrstitev v drugi del košarkarske evrolige. Večkratni evropski klubski prvaki so bili ves čas boljši tekmec, na koncu je bila razlika 20 točk. Nikolić je tokrat dobil priložnost za igro v gostujoči ekipi. V devetih minutah je dosegel tri točke in podajo.

Luka Dončić bo v petek z madridskim Realom v skupini A gostoval v Münchenu pri Bayernu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.