Šport > Košarka
27214 ogledov

Brutalno pretepli enega najboljših evropskih košarkarjev, pojavil se je posnetek

Aleksej Šved Profimedia
V Moskvi je pet huliganov pred eno izmed restavracij preteplo ruskega košarkarskega zvezdnika Alekseja Šveda.

Veliki zvezdnik moskovskega CSKA in ruske košarkarske reprezentance Aleksej Šved je pristal v bolnišnici, potem ko so ga v ponedeljek zvečer sredi Moskve brutalno pretepli.

Eden najboljših evropskih košarkarjev je bil napaden s strani manjše skupine huliganov pred eno izmed moskovskih restavracij. O resnosti poškodb zaenkrat še ni zanesljivih informacij, po nekaterih ruskih medijih pa se piše o pretresu možganov.

Po poročanju nekaterih ruskih medijev naj bi se Šved v alkoholiziranem stanju v restavraciji zapletel v spor s peterico obiskovalcev, ki so nato ruskega košarkarja pričakali pred vhodom in ga brutalno pretepli.

Vse skupaj bi se lahko končalo še dosti huje, če ne bi Švedu na pomoč priskočili varnostniki iz restavracije. Kmalu je namreč po spletu zaokrožil (precej slab in nerazločen) posnetek varnostne kamere, kako peterica brutalno pretepa košarkarskega zvezdnika in le vprašanje je, kako bi se končalo, če ne bi vmes posegli varnostniki.

Iz kluba so sporočili le, da bo njihov organizator igre po napadu huliganov zaradi poškodbe glave izpustil naslednjih nekaj tekem. O celotnem incidentu je bila sicer že obveščena policija, ki je odprla preiskavo.

Do grozljivega dogodka je sicer prišlo na isti večer, ko je slovenski selektor Aleksander Sekulić s svojo Lokomotivo Kuban spektakularno izločil CSKA v polfinalu VTB lige.

Šved, ki je bil najboljši strelec in član idealne peterke Eurobasketa 2017, na katerem je Slovenija postala evropski prvak, je sicer otrok moskovskega CSKA, ki se je iz Rusije leta 2012 podal v NBA, kjer je branil barve Minnesote Timberwolves, Philadelphia 76ers, Houston Rockets in New York Knicks, preden se je leta 2015 vrnil v Rusijo, kjer je do leta 2021 igral za Himki. Zadnji dve sezoni ponovno igra za CSKA, tekom svoje kariere pa je bil dvakrat tudi najboljši strelec ter enkrat najboljši asistent Evrolige.

Idealna postava Eurobasketa 2017 | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice