Šport > Košarka
1505 ogledov

Zgodovinski uspeh slovenskega selektorja Sekulića

Alensader Sekulić Profimedia
Alekander Sekulić je v ligi VTB izločil veliki CSKA.

Moskovski CSKA prvič ne bo zaigral v finalu lige VTB, za to je s svojim klubom Lokomotiv Kuban poskrbel slovenski selektor Aleksander Sekulić.

Ta je s svojo četo na sedmi polfinalni tekmi v gosteh slavil po podaljšku s 103:100. Njegovi izbranci so že v zadnjo minuto rednega dela vstopili s prednostjo štirih točk, a so Moskovčani razliko najprej znižali z dvema prostima metoma, nato pa ukradli žogo in 28 sekund pred koncem četrte četrtine izenačili na 85:85. S tem izidom se je tudi krenilo v podaljšek.

V njem so gostje dosegli prvih pet točk, vendar je CSKA na polovici dodatnih pet minut znova izenačil izid pri 92:92. A nato je Aleksandr Ščerbenev najprej dosegel trojko, po zgrešenem mestu Alekseja Šveda pa je na drugi strani igrišča zadel še dva prosta meta za novih pet točk naskoka. Isti igralec je bil s črte prostih metov natančen še dobre pol minute pred koncem, ko je poskrbel za 100:94.

Pri CSKA so nato zgrešili met za tri točke, Okaro White, z 21 točkami najboljši strelec v Sekulićevi zasedbi, pa je ujel skok in po prekršku nad njim s prostima metoma prednost Lokomotiva dvignil na osem točk. Ostalo je le še 20 sekund, dvoboj je bil odločen. CSKA je sicer zadel še trojko ob zvoku sirene. 

Tekmo si lahko ogledate TUKAJ.

"Seveda smo veseli, da nam je uspelo zmagati na tej tekmi in v seriji. Nismo premagali le CSKA, premagali smo izjemne igralce, ki jih ta ima. Pokazali smo srce, borili smo se. Čeprav nas je CSKA na prejšnji tekmi pošteno brcnil v zadnjico, smo prišli sem in pokazali, da je bil tisto le slab dan. Potrebovali smo nekaj sreče za zmago in uspelo nam je! To je zgodovinski uspeh za Loko," je po tekmi dejal Sekulić.

Lokomotiv Kuban na nasprotnika v finalu še čaka, znan bo po sedmem obračunu med Zenitom in Unicsom iz Kazana.

CSKA je v dosedanjih 13 sezonah sicer osvojil kar 11 lovorik, čeprav tista iz leta 2008 ne velja za uradno, saj je bilo takrat tekmovanje organizirano le na turnirski način. Po en naslov imata še Himki in Zenit, ki sta oba v finalu premagala prav CSKA, Himki leta 2011, Zenit pa lani.

Liga VTB poteka od sezone 2009/10, v njej pa so poleg ruskih že tekmovali tudi klubi iz Litve, Latvije, Poljske, Gruzije, Finske, Estonije, Belorusije, Češke, Kazahstana in Ukrajine. Zaradi vojne med Rusijo in Ukrajino sta v tej sezoni od neruskih klubov prisotna le Minsk in Astana.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice