Šport > Košarka
636 ogledov

Sekulić razkril, ali si je Hrovat za večno zaprl vrata reprezentance

Gregor Hrovat, Slovenija - Nizozemska Anže Petkovšek Pripravljalna tekma moške košarkarske članske reprezentance v Celju, Slovenija - Nizozemska.
Gregorja Hrovata ne bo na naslednji reprezentančni akciji. Ali si je s tem za vekomaj zaprl vrata v Sekulićevo reprezentanco?

Slovenski ljubitelji košarke smo z nestrpnostjo pričakovali letošnji eurobasket, ko je Slovenija branila naslov izpred petih let ter veljala za enega prvih favoritov prvenstva, a je na koncu, potem ko so ji bila na stežaj odprta vrata do polfinala, pogorela ter pot zaključila že v četrtfinalu po sramotnem porazu s Poljsko.

Mnogi so za veliko razočaranje obtožili slovenskega selektorja Alesandra Sekulića, kateremu se je predvsem zamerila izbira igralcev, saj je s seboj v Nemčijo vzel statista Luko Rupnika, medtem ko je brez vozovnice ostal Gregor Hrovat, ki je imel za seboj odlično sezono in bi nam prišel še kako prav po poškodbi Zorana Dragića.

Toda Sekulić se je na koncu na veliko presenečenje vseh poznavalcev košarke odločil za še enega branilca ter se v zadnji rundi "rezov" odločil, da doma pusti Hrovata, medtem ko je s seboj vzel Rupnika, ki na prvenstvu ni igral čisto nobene vloge, temveč je šel v Nemčijo bolj na počitnice.

Gregor Hrovat, Slovenija - Nizozemska | Avtor: Anže Petkovšek Pripravljalna tekma moške košarkarske članske reprezentance v Celju, Slovenija - Nizozemska. Anže Petkovšek

A če je bila na selektorja Sekulića besna slovenska javnost, si lahko le predstavljamo, kako je bilo pri srcu Hrovatu, ko je slišal, da se ni uvrstil med Sekulićevo dvanajsterico. Igranje za reprezentanco bi sicer vsakemu posamezniku moralo pomeniti veliko čast, a vseeno se nekako da razumeti Hrovata, ki je zavrnil igranje pod Sekulićevo taktirko v prihajajočih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ko bi ga ob odsotnosti skorajda vseh nosilcev igre slovenska reprezentanca še kako potrebovala.

Sekulić tako s košarico Hrovatu ni zgolj okrnil slovenske reprezentance ze eurobasket, temveč ji je škodoval tudi dolgoročno, saj je prav mogoče, da je za vedno izgubil košarkarja, ki bi naši reprezentanci lahko še kako koristil.

In kaj o vsem tem pravi Sekulić? Si je Hrovat po zavrnitvi poziva v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo za vekomaj zaprl vrata reprezentance, dokler bo na njenem čelu Sekulić?

"Ne vem, zakaj bi kdo pogojeval svoj nastop v reprezentanci s selektorjem. Sam nimam nobenih zamer in problemov," so Sekulićev odgovor povzeli pri Ekipi24. Toda če Sekulić nima nobenih zamer in problemov, to še ne pomeni, da je enako tudi pri Hrovatu. "Meni ni pokazal tega. Enostavno je rekel, da v novembrskem ciklu ne more pomagati reprezentanci," je še pojasnil selektor, kateri naj bi se s Hrovatom preko telefona slišal pred dvema tednoma, ko mu je Hrovat tudi pojasnil, da ne namerava obleči reprezentančnega dresa v novembrskem ciklu.

Aleksander Sekulić | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Močno oslabljena slovenska košarkarska reprezentanca z zgolj dvema igralcema, ki sta nastopila septembra v Nemčiji (Edom Murićem in Žigo Samarjem), se bo sicer v novembrskih kvalifikacijah za SP 2023 v petek v Tel Avivu zoperstavila Izraelu in v ponedeljek v koprski Bonifiki še Nemčiji.

Prihajajoči tekmi bosta zelo pomembni, saj Slovenija še nima zagotovljenega mesta na svetovnem prvenstvu, ki bo avgusta in septembra prihodnje leto na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. Po osmih krogih ima pet zmag in je tretja v skupini. Finska in Nemčija imata z izkupičkom 7-1 že vozovnico za Azijo, za Slovenijo pa so Švedska s 3-5, Izrael, ki ima prav tako tri zmage in pet porazov, ter Estonija (2-6).

Na SP se bodo uvrstile prve tri reprezentance. Glede na razplet v prejšnjih kvalifikacijah za SP 2019 Slovenija potrebuje še dve zmagi iz preostalih štirih tekem, morda pa ji bo ob ugodnem razpletu na ostalih tekmah zadostovala že ena. V februarskem ciklu jo čakata še preizkušnji z Estonijo v gosteh ter doma z Izraelom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.