Šport > Košarka
37 ogledov

Dario Šarić – MVP odpeljal Hrvate do naslova

dario šarić Igor Kralj/PIXSELL
Hrvaška slavi mlade košarkarske junake, reprezentanco do 18 let, ki je v Litvi postala evropski prvak po zmagi nad domačo reprezentanco. Sijajni Dario Šarić je v finalu dosegel 39 točk, povprečno pa 25.

Košarkarji Hrvaške so osvojili zlato kolajno na evropskem prvenstvu do 18 let v Litvi. V ponovitvi finala iste generacije igralcev iz leta 2010 so premagali gostitelje prvenstva z 88:76. Slovenija je zasedla deseto mesto. Ključni igralec Hrvaške in nesporni MVP prvenstva je bil Šibenčan Dario Šarić (letnik 1994, 207 cm), ki je v finalu dosegel 39 točk in prvenstvo končal s povprečjem prek 25 točk in 10 skokov na tekmo. Šarić, ki je v pretekli sezoni nastopal za Zagreb, v novi pa je član španskega Bilbaa, s katerim je podpisal za pet let, je bil podobno dominanten že na prejšnjem prvenstvu 2010 v Črni gori, kjer so prav tako slavili hrvaški košarkarji.

dario šarić | Avtor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL
Varovanci slovenskega selektorja Džema Ibišija so tekmovanje končali s tremi zmagami in petimi porazi. "Cilj, ki smo si ga zadali, drugi del tekmovanja, smo izpolnili. Imeli smo tudi možnosti za uvrstitev v četrtfinale, vendar smo nesrečno izgubili proti Latviji za točko," je po prvenstvu povedal Ibiši. Slovenijo so v Litvi zastopali: Aleksej Nikolič, Jure Ritlop, Gregor Horvat, Andraž Rogelja, Matic Rebec, Jan Rizman, Matic Maček, Jan Dolenšek, Jure Kopač, Tomaž Bolčina in Jakob Stražar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.