Šport > Košarka
3122 ogledov

Dončić zelo jasno o tem, kdo je Batman in kdo Robin v Dallasu

Irving Dončić Profimedia
Zvezdniški dvojec v postavi Luka Dončić/Kyrie Irving je bil gonilna sila Dallasa ob zmagi nad Sacramento Kings (132:96).

Košarkarji Dallas Mavericks so z zmago nad neposrednim tekmecem za končnico slavili še petič v nizu ter se tako na lestvici zahodne konference povzpeli na šesto mesto, kjer bi se, če bi tam ostali do izteka rednega dela, izognili t.i. play-in turnirju, na katerem se bodo moštva od sedmega do desetega mesta potegovala za dve preostali mesti v končnici.

Ob vnovičnem uspehu Dallasa sta blestela Luka Dončić in Kyrie Irving. Slovenec je 28 točkam, od tega jih je kar 26 zbral še pred koncem prvega polčasa, dodal 11 skokov, šest podaj in tri ukradene žoge.

Z najvišjim stastističnim indeksom med vsemi košarkarji Dallasa se je izkazal tudi Irving (+28), ki se je podpisal pod 24 točk, tri skoke, osem podaj in dve ukradeni žogi.

Luka Dončić NBA Šport Načeti Dončić s herojsko predstavo do zmage, ki šteje dvojno

Čeprav je trener Jason Kidd doslej že večkrat poudaril, da je "Dallas Lukova ekipa", čemur nenazadnje pritrjuje tudi statistika, pa se Dončić očitno dojema kot 'pomočnik'. Na to je namignil po zmagi nad kralji, ko se je oklical za Robina, sicer pajdaša precej bolj priljubljenega in junaškega stripovskega junaka Batmana.

"On je Batman, jaz sem pa Robin," je kemijo z zvezdniškim soigralcem komentiral Dončić, potem ko ga je Kidd pred tekmo označil za Supermana, Irvinga pa za Batmana. Slovenec se s tem očitno ne strinja.

"Res je neverjeten, pa ne samo on, celotna naša ekipa je odlična, vsi se res izvrstno razumemo. Kemija je trenutno res na visoki ravni. Še vedno pa je zelo pomembno, da gremo iz tekme v tekmo in ne prehitevamo," je dejal Dončić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.