Šport > Košarka
362 ogledov

Dončić, Dragić in kolegi pri Mikiju Miški

luka dončić goran dragić Reševalni pas/Twitter
Nadaljevanje lige NBA v Orlandu in Las Vegasu, morda na Bahamih.

Košarkarske ekipe v ligi NBA od vodstva lige pričakujejo, da bo okoli 1. junija pripravilo natančna navodila glede nadaljevanja sezone. V zakulisju so medtem zaokrožili številni scenariji, nekateri ameriški športni mediji so zapisali, da bodo tekme priredili v Disney Worldu v Orlandu in Las Vegasu, nekateri celo na Bahamih. Želja klubov je, da bi se sezona nadaljevala v drugi polovici julija.

Vsa moštva najprej pričakujejo, da bodo dobila zeleno luč za razširjeno skupinsko vadbo. V ligi NBA so trenutno dovoljeni le posamični treningi, nekateri igralci pa so po izbruhu epidemije zapustili svoje klube in se vrnili v domovino, med njimi je tudi slovenski zvezdnik v dresu Dallasa Luka Dončić. V ligi NBA igrata še dva slovenska košarkarja; Goran Dragić je član Miamija, Vlatko Čančar pa Denverja.

Luka Dončić zasebno letalo Fotodokaz Šport Poglejte, kaj Dončić počne v Sloveniji

Ta čas še niso znani natančni scenariji glede nadaljevanja sezone. Vodstvo lige, lastniki klubov in sindikat igralcev še vedno razpravljajo o nadaljnji obliki tekmovalnega programa prekinjene sezone, v tem trenutku ni niti znano, ali bo v nadaljevanju sezone sodelovalo vseh 30 klubov v ligi NBA ali pa bo takoj nastopila končnica.

V košarkarskem zakulisju so medtem zaokrožile številne govorice, prevladuje pa mnenje, da bo tekme gostil Disney World v Orlandu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.