Šport > Košarka
3954 ogledov

Dončić "krivec" za oster napad na Divca

Sacramento Kings Profimedia
Začetek rednega dela lige NBA je razkril vrline in slabosti ekip.

Moštva v NBA so odigrala po štiri ali pet tekem. Nekatere franšize so pozitivno presenetile, druge se soočajo s kritikami. Med njimi so tudi Sacramento Kings, ki so na dnu zahodne konference, na petih tekmah so zabeležili prav toliko porazov.

Goran Dragić Miami Heat Video Šport Dragić spet zmagal, prve minute za Čančarja

Športni direktor in glavni snovalec kadrovske politike kluba je legendarni Srb Vlade Divac, sam nekoč odličen center v najmočnejši ligi na svetu. Divcu so že v preteklih letih očitali vrsto slabih odločitev, čeprav je ekipa lani, kljub izostanku iz končnice, pokazala več od  pričakovanj.

Vlade Divac | Avtor: Profimedia Profimedia

Tekoča sezona je drugačna in na Kralje, posebej na Divca, je usmerjenih obilo ostrih puščic. Kevin O'Connor, novinar znane publikacije The Ringer, je na družbenih omrežjih najprej izpostavil statistični vidik slabega začetka Sacramenta, nato pa krivdo pripisal izključno športnemu direktorju.

"Čeprav so bili Kings v tem stoletju vedno slabi, pa je 0-5 najslabši začetek franšize od leta 1990. Kakšen sramoten poraz proti Hornets nocoj. Do kdaj bo lastnik Vivek Ranadivé imel potrpljenje, potem ko so bila pričakovanja tako visoka?" je zapisal O'Connor po domačem porazu Sacramenta proti Charlottu (111:118) v noči na četrtek.

"Vidim, da veliko navijačev krivi trenerja Luka Waltona. Toda kdo je sestavil ekipo? Kdo je na naboru izbral (Marvina, op. a.) Bagleya namesto Dončića? Kdo je izbral Papagiannisa? Kdo je zamenjal izbor v prvem krogu nabora za Stauskasa? Kdo je dal Barnesu 20 milijonov dolarjev na leto? Kdo je dal Dedmonu, Arizi in Josephu skupno 37 milijonov na leto? Vlade Divac," je pojasnil O'Connor.

Sacramento Kings bodo naslednjo tekmo igrali v noči na soboto, ko bodo gostili Utah Jazz. Takrat bodo igrali tudi Dallas Mavericks, ti bodo gostili Los Angeles Lakers.

Anamaria Goltes Magazin Tako se je Luki Dončiću poklonilo njegovo dekle
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice