Šport > Košarka
7038 ogledov

Dončić mojstrsko zavrtel obrambo in dodal piko na i

Print Screen
Luka Dončić je na tekmi z Minnesoto Timberwolves spet postregel z eno svojih značilnih akcij.

Slovenski košarkarki as Luka Dončić je bil eden najboljših igralcev na parketu ob zmagi Dallas Mavericks nad najboljšo ekipo zahodne konference Minnesoto Timberwolves (115:108).

Dončić je bil s 34 točkami (12/26 iz igre, 5/12 za tri, 5/8 prosti meti) drugi najboljši strelec Dallasa oziroma tretji najboljši med vsemi košarkarji, ki so dobili priložnost pod obročema American Airlines Centra.

Točko več od Slovenca je prispeval Kyrie Irving (35), pri 36 točkah pa se je ustavil najboljši košarkar gostujoče ekipe Anthony Edwards.

Luka Dončić NBA Šport Vrnitev Dončića proti najboljšim, po drami je poslušal klice MVP, MVP

Obiskovalci tekme v Dallasu so lahko znova uživali ob košarkarskih veščinah slovenskega čudežnega dečka, ki je v tretji četrtini poskrbel za enega izmed vrhuncev srečanja.

Slovencu je na črti za tri točke z blokom na pomoč priskočil Josh Green, zaradi česar je poskušal Dončića v obrambi prevzeti Jordan McLaughlin.

A še preden se je McLaughlin dobro zavedel, kaj mu je storiti, se je Dončić že zavrtel mimo njega in se znotraj črte za tri točke spet znašel iz oči v oči s prvotnim branilcem Nickeilom Alexander-Walkerjem, ki je energično poskakoval in poskušal preprečiti prodor pod obroč, na koncu pa ostal brez moči, ko je Luka stopil korak nazaj in potopil trojko. Pri tem naj bi bila nad njim storjena še osebna napaka, a se sodniki niso oglasili.

Dončić Nespametno Šport Zvezdnik se je lotil Dončića, ni se končalo dobro: "Ko začneš s tem ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:06 08.januar 2024.

    Koga briga Dončič...