Šport > Košarka
27694 ogledov

Dončić zažugal šefom Dallasa: "To se ne bi smelo zgoditi"

luka dončić dennis smith jr. Reševalni pas/Twitter Dončić se je zavzel za soigralca.
Nenaden vzpon Luke Dončića je botroval negotovi usodi ameriškega organizatorja igre.

Na srečanju z Los Angeles Clippers je prvič po daljši odsotnosti za Dallas Mavericks ponovno zaigral Dennis Smith Jr. Vrnitev je bila zmagoslavna, saj je Dallas slavil z izidom 106:98, Smith pa je prispeval 17 točk, osem skokov in štiri podaje.

luka dončić Frustracije Šport Besni Dončić strgal svoj dres

Ameriški organizator igre je v sumljivih okoliščinah in iz delno nepojasnjenih razlogov izpustil šest tekem, vodilni možje kluba pa se zdaj pretvarjajo, da je to nekaj povsem običajnega. Lastnik moštva Mark Cuban je sicer namignil, da bi se v ozadju lahko skrivali napeti odnosi med košarkarjem in trenerjem Rickom Carlislom, po drugi teoriji pa naj bi bil Smith celo na izhodnih vratih kluba.

"Mislim, da se z Lukom dobro ujameva na igrišču. Spoštujeva drug drugega. Nimam občutka, da bi imela kakršnekoli težave."

Dennis Smith Jr.

Smith naj bi tri tekme izpustil zaradi poškodbe hrbta, nato pa še tri zaradi domnevne bolezni. Neuradno naj bi bila odsotnost posledica negotove prihodnosti, za kar je v veliki meri odgovoren Dončić. Prav zaradi odličnih predstav novinca naj bi v moštvu že razmišljali o prodaji, kar je privedlo do trenj.

Luka Dončić Nets Govorice Šport Zaradi Dončića v nevarnosti njegov soigralec

Carlise je po tekmi pohvalil organizatorja igra in mu pripisal zasluge za hiter tempo svojega moštva. "Vesel sem zanj. Težko mu je bilo v zadnjih tednih. Odigral je eno najboljših tekem, odkar je član naše ekipe," je povedal trener.

"Vsak trener ima nesoglasja z igralci. Odkar sem tukaj, smo imeli tri trenerje in kar nekaj igralcev, ki so morali na prisilni dopust. No, to ni najboljša izbira besed. Ki niso igrali iz takšnega ali drugačnega razloga. To se bo še kdaj zgodilo. Nisem zaskrbljen. To se dogaja v vsakem moštvu," pa je na to temo dodal lastnik Cuban.

S potekom dogodkov je nezadovoljen tudi Dončić, ki upa, da se bodo stvari kmalu razrešile. "To se ne bi smelo zgoditi," je o soigralčevi odsotnosti dejal slovenski košarkar. "To je slabo za ekipo, za igralca, za vse. Vesel sem, da je tega konec. Pogrešal sem ga. Potrebujemo ga v moštvu," je dodal.

Luka Dončić NBA Šport Dončić zaradi neprimernega obnašanja dobil visoko kazen
Komentarjev 3
  • Pepe007 10:16 24.januar 2019.

    Dončič je izrazil svoje mnenje, ne pa zažugal šefom.

  • Žurnalček 22:41 23.januar 2019.

    Mislim da je čas da Dallas odpusti trenerja ! Zadnjo tekmo v nedeljo , bi Sagadin dobil z 15 plusa , da ne govorim o Kokoškovu ! Tale Clarlislom ni vreden pol kozarca mrzle vode !