Šport > Košarka
31350 ogledov

Durant o Dončićevi predstavi: Nič posebnega ...

Kevin Durant Profimedia
"To od njega že pričakujemo," o Dončiću pravi eden največjih zvednikov lige.

Kevin Durant, ki trenutno zaseda 10. mesto med najboljšimi strelci v zgodovini lige, skupno je deosegel 27.633 točk, je lahko na božičnem dvoboju med Phoenixom in Dallasom z neposredne bližine spremljal izjemno predstavo Luke Dončića. Slovenec je na dvoboju v svojo statistiko namreč vpisal 50 točk, hkrati pa je ob tem presegel mejo 10 tisoč točk v karieri.

Prvi zvezdnik moštva Dallas Mavericks je k izjemnemu strelskemu učinku dodal še šest skokov, 15 asistenc, tri nlokade in štiri ukradene žoge.

Po tekmi se Durant, ki je tokrat zbral zanj skromnih 16 točk, ni mogel izogniti vprašanju, kaj meni o predstavi slovenskega asa.  Po njegovem mnenju pravzaprav ni šlo za nič posebnega. "To počne vsako tekmo. Povsem nadzoruje dogajanje na igrišču, podaja, skače, dosega koše. Pravzaprav to zdaj od njega že pričakujemo, kajne?" je redkobesedno Dončića pohvalil vidno razočarani Durant.

Dončić in Durant sta sicer v tekmo vstopila kot drugi in tretji strelec lige, več točk v povprečju dosega le center moštva Philadelphia 76-ers Joel Embiid,  a sta se njuni predstavi tokrat zelo razlikovali. Luka je ob metu 15/25 (zadel je tudi osem trojk) povsem zasenčil dvakratnega prvaka lige, ki je iz igre tokrat zadel le štiri od 11 poizkusov.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 13:51 26.december 2023.

    Oblečen pa kot en klošar!!! Če je drago,še ne pomeni da je lepo ali dobro!!!

  • Ender3 13:29 26.december 2023.

    Bedni žurnalizem v polnem sijaju !!

Sorodne novice