Šport > Košarka
3 ogledov

Helios že v finalu DP

Sašo Ožbolt je vedel, da se slaba igra iz Tivolija s prve tekme ne more ponoviti Žurnal24 main
Na drugi polfinalni tekmi državnega košarkarskega prvenstva je Olimpija zlahka zmagala in izsilila tretjo tekmo. Dan kasneje je Helios še drugič premagal Krko in se že uvrstil v finale.
 
 

V drugem polčasu smo se sprostili in tako je naša igra stekla.

Rado Trifunovič

 
Helios Domžale se je v velikem slogu uvrstil v finale državnega prvenstva. Po zmagoslavju na domačem igrišču s 87:81 so v Novem mestu Krko premagali z 80:64. V prvem polčasu sta bila tekmeca še izenačena, v drugem pa so gostje zadevali z vseh položajev in zmagali. V zmagoviti zasedbi sta bila najučinkovitejša Aleksej Laškevič (16) in Alvin Snov (15), v poraženi pa Simon Petrov (16) in Bojan Krivec (15). "Tekma je bila zelo težka, še posebej prvi polčas. V drugem polčasu pa smo se sprostili in tako je naša igra stekla," je v prvi izjavi po tekmi dejal trener Heliosa Rado Trifunović . "Na krilih Petroviča in Močnika smo začeli prvi polčas in prišli do pomembne samozavesti. Z jekleno obrambo smo vse skupaj nadgradili v drugem polčasu. Zdaj lahko v miru razmišljamo o velikem finalu."

 
 

Zaigrali so tako, kot se spodobi, polfinale pa še zdaleč ni končan.

Jure Zdovc

 
V Laškem je Union Olimpija v prvem polčasu povsem nadigrala Zlatorog in že ob polčasu vodila s 43:20, po štiridesetih minutah pa je bil na semaforju izpisan rezultat 57:69. "Bili smo v težkem položaju, fantom pa moram čestitati, da so se izvlekli iz njega. Zaigrali so tako, kot se spodobi, polfinale pa še zdaleč ni končan, saj nas čaka še tretja tretjina. V dvorani Tivoli bo spet težko," je po tekmi povedal trener Ljubljančanov Jure Zdovc . Ta se je v zadnjem času moral spopasti tudi z rečmi, ki se ne dogajajo na parketu. Košarkarji Olimpije že nekaj časa ne prejemajo plač za svoje delo. "V polfinalu ne gre za denar, tu gre za čast. Nikogar ne zanima, če igralci niso dobili plač. Vsi bodo razmišljali le o tem, da je Olimpija izgubila. Je pa res, da smo se v zadnjih dneh veliko ukvarjali s temi težavami in ne s tekmo. Na srečo smo zmogli dovolj zbranosti, da smo odigrali vrhunski polčas."

Zlatorogov Nejc Strnad napoveduje lov na zmago in finale. © Gregor Katič

 
"Želeli smo zmagati in odločiti polfinale. Ni šlo. V prvem polčasu so moji igralci sprejemali napačne in brezglave odločitve. Imeli smo preveč izgubljenih žog, Olimpija pa je vse naše napake znala kaznovati. V drugem delu smo prikazali boljšo igro, a to ni dovolj, da uženeš takšnega tekmeca," pa je po tekmi povedal strateg Zlatoroga Aleš Pipan . Ta se pred petkovo tekmo še ni vdal: "Predaje ni. Bele zastave še ne bomo izobesili. Dokler še lahko brcamo, dokler so še možnosti, se bomo borili do konca."

"Danes se je videlo, da smo imeli na prvi tekmi le slab večer. To se ni moglo ponoviti. Laško tudi ni bilo več tako sproščeno kot v Tivoliju, kjer niso imeli kaj izgubiti. To se je zelo poznalo na igrišču," je o srečanju dejal Sašo Ožbolt . "V Laško smo prišli zmagat. Zavedali smo se, da nam to lahko uspe le z dobro obrambo. Na koncu se je to tudi zgodilo. Odločilen je bil prvi polčas, voz pa je v pravo smer povlekel Harrington. V Tivoliju pričakujemo še zmago in finale," je po izenačenju izida napovedal Jasmin Hukić . "Olimpija je danes zasluženo zmagala, sami pa se nismo držali dogovorjenega pred tekmo. Olimpije ne moreš premagati s toliko izgubljenimi žogami. Na naslednji tekmi se bomo borili in poskušali presenetiti," pa je dodal Nejc Strnad .

Liga UPC, polfinale, 2. tekmi:

Laško : Union Olimpija 57:69 (izid v zmagah 1:1)*
Mašić 19, Strnad in Hunter po 9; Zupan 13, Maravič 11

Krka : Helios Domžale 64:80 (0:2 izid v zmagah)**
Petrov 16, Krivec 14; Laskevič 18, Snow 15

* igra se na dve zmagi
** že v finalu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.