Šport > Košarka
16 ogledov

Igralci za Obamo, šefi za Romneya

Največji vseh časov – Michael Jordan. (Foto: EPA) Žurnal24 main
V torek so ameriške predsedniške volitve in posegle so tudi v šport. Tako se znani obrazi v ZDA opredeljujejo za svojega favorita in to javno razglašajo. Zanimiva situacija je v ligi NBA ...

V ligi NBA večina igralcev podpira Baracka Obamo, njihovi šefi, ki so lastniki moštev, pa so pretežno na strani Mitta Romneya. Podporo demokratskemu kandidatu sta javno izrazila tudi LeBron James in Carmelo Anthony, ter bivši zvezdi igre pod obroči, Michael Jordan in Patrick Ewing.

Večina lastnikov NBA ekip je na strani republikancev, saj si z njihovo zmago obetajo nižje davke na dobiček, ki ga najmočnejša košarkarska liga na svetu prinaša ogromno. Naj spomnimo, da mora predsednik ZDA v Beli hiši sprejeti vsakoletne prvake lige NBA.

Trenutno je tekma za Belo hišo precej izenačena, malce bolje pa kaže aktualnemu predsedniku Obami, ki ima prednost v anketah po posameznih zveznih državah, predvsem v odločilnem Ohiu, Romneyu pa gre zaenkrat bolje v nacionalnih anketah, kjer ima minimalno prednost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.