Šport > Košarka
24 ogledov

Janković dobil dodatne štiri milijone za Tivoli

V Hali Tivoli bo aprila 2012 svetovno prvenstvo v hokeju divizije I. Saša Despot
Za projekt obnove dvorane Tivoli bo ljubljanska občina namenila dodatnih 3,9 milijona evrov, so danes na izredni seji odločili ljubljanski mestni svetniki. Višina sredstev se tako povišuje s 5,3 na 9,2 milijona evrov. Opozicijski svetniki so bili poleg povišanega zneska kritični tudi do odvzema denarja za kopališče Kolezija.

Kot so na Mestni občini Ljubljana (MOL) zapisali v predlogu sklepa o spremembi vrednosti projekta obnove športne dvorane Tivoli, bodo s tem zagotovili dovolj denarja za obnovitvena dela, izvedli postopek izbire izvajalca del in s tem omogočili izvedbo evropskega prvenstva v košarki. Posledice odpovedi prvenstva v košarki bi bile po mnenju MOL večje kot zagotovitev dodatnih sredstev.

MOL je po objavi javnega naročila za izbiro izvajalca izvedla več krogov pogajanj in ponovno pripravila javno naročilo s pogajanji brez predhodne objave. V sredo so na pogajanjih dosegli najnižjo vrednost ponudbe v višini 7,4 milijona evrov brez DDV. Pogajanja sicer ravno ta trenutek nadaljujejo.

Obnoviti morajo v treh mesecih

V skladu s pogodbo mora MOL dvorano Tivoli za prvenstvo pripraviti do 15. avgusta letos, predviden začetek del pa je 11. maj. Denar bodo črpali iz proračuna občine in sicer z prerazporeditvijo sredstev. Dobrih 588.000 evrov nameravajo odvzeti Muzeju šport, 2,68 milijona evrov večnamenski športni dvorani Stožice in slabih 581.000 evrov kopališču Kolezija.

V investicijskem programu so sicer predstavljene tri različice obnove, z vrednostmi 5,3, nekaj več kot štiri in 7,6 milijona evrov. Kot najprimernejša je v investicijskem programu predlagana zadnja.

Opozicija zelo kritična

Mestni svetnik Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek je v razpravi med drugim nasprotoval temu, da je "kolateralna škoda kopališče Kolezija", kritičen pa je bil tudi do tega, da MOL ni uspelo pripraviti rebalansa proračuna. Meta Vesel Valentinčič iz svetniškega kluba DeSUS pa je opozorila, da v Ljubljani že stoji dvorana Stožice, ki bi bila lahko primerna za takšne prireditve. Ob tem je povedala, da so za Kolezijo sredstva predvidena vsako leto, vendar pa se začetek obnove ves čas prestavlja in dodala, da so sredstva potrebna tudi za zdravstvo in vrtce.

Župan Zoran Janković je na to odgovoril, da ni smiselno, da je na postavki Kolezija pripravljen denar, če še ni jasno, kdaj bodo dobili gradbeno dovoljenje. Ob tem je zagotovil, da bo odprtje prenovljenega kopališča maja 2014.

"Opozarjali smo, kako zelo pomembno je skrbno finančno načrtovanje," pa je povedala Breda Brezovar Papež iz SD. Vprašala je, ali je ta trenutek v Ljubljani potreben projekt v takšnem obsegu ter opozorila, da se pri časovnem pritisku, kakršen je pri projektu obnove dvorane Tivoli, lahko zgodi veliko napak.

Svetnica SDS Mojca Škrinjar je prav tako dejala, da ji je žal za kopališče Kolezija. "Ko bodo maja prišli varčevalni ukrepi, ko bo Evropa rekla Sloveniji še to je treba narediti, morda spomin na to veliko vsoto ne bo zbledel," pa je povedala o povišanju zneska. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.