Šport > Košarka
1084 ogledov

NBA: Znani so kandidati za najbolj prestižne nagrade

luka dončić Print Screen
NBA je najavila kandidate za najbolj prestižno nagrado. Dončićevi dosežki v letošnji sezoni in to pri zgolj 21 letih so bili premalo.

Košarkarska liga NBA bo razglasila in nagradila najboljše posamezne dosežke rednega dela prvenstva. Tekme v mehurčku se ne štejejo v končne odločitve.

Ščepec čarovnije Šport Luka, se šališ? Poglejte, kaj je naredil ne enemu, ampak dvema!

Čeprav se lahko Luka Dončić pohvali z dosežki, ki jih do danes tako mlad ni dosegal noben košarkar v moderni dobi lige NBA, pa tudi to ni bilo dovolj, da bi ga strokovnjaki uvrstili med tri kandidate za najbolj koristnega košarkarja rednega dela prvenstva. Med trojico, ki se bodo potegovali za najbolj prestižni naziv rednega dela so se uvrstili Giannis Antetokounmpo, James Hardein in LeBron James.

Luka Dončić NBA Šport Video: Luka "The Matrix" Dončić komaj rešil glavo pred kamero

Dončić, ki je na 58 tekmah rednega dela dosegel v povprečju 29 točk, 9,4 skoka in 8,8 asistence ter ima 16 trojnih dvojčkov, največ v ligi, pa je z moštvom "le" sedmi na zahodu, kar je slabše od vseh treh, ki se bodo potegovali za laskav naziv. Harden za Houston letos dosega v povprečju 34,3 točke, 6,4 skoka in 7,5 podaje. LeBron James v povprečju dosega 25,3 točke, 8 skokov in 10,3 asistence na srečanje, prvi favorit za naziv Giannis Antetokounmpo pa dosega po 29,7 točke, 13,7 skoka in 5,8 podaje.

luka dončić V mehurčku Šport Luka ima novega prijatelja, nocoj ga čaka pomemben dvoboj

Luka Dončić Video Šport Odločni Dončić: "Nekateri so nas že odpisali. Toda ..."

Zato pa je liga NBA Dončića uvrstila med trojico, ki se bo potegoval za košarkarja, ki je v zadnjem letu najbolj napredoval. Protikandidata sta Bam Adebayo (Miami) in Brandon Ingram (New Orleans).

Ingram: sezona 2018/19: 18.3 točke, 5.1 skoka, 3.o asistence
                 sezona 2019/20: 24.1 točke, 6.2 skoka, 4.2 asistence

Adebayo: sezona 2018/19: 8.9 točke, 7.3 skoka, 2.2 asistence
                 sezona 2019/20: 16.1 točke, 10.4 skoka, 5.1 asistence

Dončić: sezona 2018/19: 21.2 točke, 7.8 skoka, 6.o asistence
                 sezona 2019/20: 29.0 točke, 9.4 skoka, 8.8 asistence

Za novinca leta se potegujejo Ja Morant (Memphis), Kendrick Nunn (Miami) in Zion Williamson (New Orleans), za najboljšega obrambnega igralca Antetokounmpo, Anthony Davis (Los Angeles Lakers) in Rudy Gobert (Utah).

Za najboljšega šestega igralca so kandidati Montrezl Harrell (LA Clippers), Dennis Schröder (Oklahoma City) in Lou Williams (LA Clippers), v tej kategoriji so nekateri pričakovali tudi Gorana Dragića, za trenerja leta pa Mike Budenholzer (Milwaukee), Billy Donovan (Oklahoma City) in Nick Nurse (Toronto).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.