Šport > Košarka
2946 ogledov

Kakšen norec! Trenerju se je 'utrgalo', stekel je na igrišče in ...

Print Screen
Namesto z izključitvijo jo je predrzni trener Memphis Grizzlies odnesel zgolj s tehnično napako. Navijači Los Angeles Lakers so ogorčeni.

Sinočnjo tekmo lige NBA med Los Angeles Lakers in Memphis Grizzlies je zaznamoval neverjeten izpad gostujočega trenerja Taylorja Jenkinsa, ki je v navalu besa stekel na igrišče in prekinil protinapad jezernikov. Toda zakaj?

Pisala se je šesta minuta tretje četrtine, ko sta se v boju za žogo na tleh znašla Jaren Jackson Jr. in LeBron James. Uspešnejši je bil slednji, ki pa je pri tem košarkarja Memphisa udaril v obraz.

Jenkins | Avtor: Profimedia Profimedia
Ker sodniki niso dosodili ničesar, je Jenkins pravico vzel v svoje roke in se priključil obrambi grizlijev. Prestopil je avt črto in blokiral pot Taureanu Princeu ter tako onemogočil protinapad domačega moštva. Igra je bila na tej točki prekinjena, sodniki pa so gostujočemu trenerju na presenečenje navijačev izrekli samo tehnično napako.

Jenskins je kasneje obžaloval nepremišljeno reakcijo in po zmagi svojega moštva s 127:113 ponudil opravičilo trenerju Los Angelesa Dervinu Hamu. "Tega si ne moreš privoščiti, zato prevzemam vso odgovornost za svoje dejanje. V dvoboju Jarena in LeBrona sem videl nekaj, kar je šlo po mojem mnenju čez mejo. Moral sem se postaviti za svojega igralca," je burno reakcijo opravičeval trener Memphisa.

Jenkins | Avtor: Epa Epa

Številni navijači so bili v luči incidenta presenečeni nad blagimi sankcijami za trenerja, na drugi strani pa je bilo kar nekaj pritožb tudi na grobo igro 'Kralja Jamesa', pri čemer so uporabniki spleta vlekli vzporednice med njim in nedavno suspendiranim Draymondom Greenom"Draymond Green bi za takšen prekršek pristal v zaporu," je ocenil nek navijač, drugi pa je dodal: "Če bi bil to Draymond Green, bi dobil pet tekem prepovedi."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.