Šport > Košarka
18276 ogledov

Kokoškov na pragu sanjske službe, Dragić navdušen

igor kokoškov Epa Kokoškov s pokalom za naslov evropskega prvaka.
Nekdanjemu selektorju slovenske košarkarske reprezentance se je ponudila velika priložnost.

Igor Kokoškov, srbski košarkarski strokovnjak, ki je slovensko reprezentanco vodil do zlate medalje na EuroBasketu 2017, je eden izmed glavnih kandidatov za novega trenerja Phoenix Suns.

Igor Kokoškov NBA Šport Kokoškov prvi Evropejec na mestu glavnega trenerja?

Moštvo iz zvezne države Arizone, za katerega je v dveh intervalih igral tudi slovenski zvezdnik Goran Dragić (2008-2011, 2012-2015), bo 46-letnega pomočnika trenerja Utah Jazz povabilo na razgovor, poroča spletna stran Arizonasports.com.

igor kokoškov goran dragić | Avtor: Profimedia Profimedia
Kokoškov se je v vlogi pomočnika trenerjev v ligi NBA kalil od začetka novega tisočletja. Kariero onkraj Atlantika je začel pri Los Angeles Clippers (2000-2003), nato je deloval pri Detroit Pistons (2003-2008). Vmes je bil še pomočnik selektorja Srbije in Črne gore (2004-2005), kar sedem let pa je vodil košarkarsko reprezentanco Gruzije (2008-2015).

Leta 2008 je Detroit zamenjal za Phoenix in tam ostal do leta 2013. V tem času je stkal tesne prijateljske vezi z Dragićem. V sezoni 2013/2014 je bil pomočnik trenerja Cleveland Cavaliers, kratek čas pa se je mudil še v Orlandu (2015). Dd leta 2015 deluje pod okriljem franšize Utah Jazz. 

Lani je dosegel enega največjih uspehov kariere, ko je s Slovenijo (2016-2017) postal evropski prvak. Kokoškovu glavno konkurenco za mesto trenerja v Phoenixu predstavljajo nekdanji trener Houston Rockets in Minnesote Timberwolves Kevin McHale in aktualni pomočnik trenerja San Antonio Spurs James Borrego. Med kandidati je bil do nedavnega tudi trener Atlante Hawks Mike Budenholzer, ki pa je prostovoljno odstopil od kandidature.

gregg popovich Sanjska služba? Šport Tako dobro se godi NBA trenerjem

Za Kokoškova bo pesti stiskal tudi Dragić, ki mu je podporo že izrekel na Twitterju. 

Miami Heat v prvem krogu končnice vzhodne konference po treh tekmah zaostaja z 1-2 proti Philadelphii 76ers. V zahodni konferenci je Utah Jazz po dveh tekmah izenačen na 1-1 z Oklahomo City Thunder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice