Šport > Košarka
258 ogledov

LA Lakers ponižali Memphis za polfinale, prvaki v težavah

Los Angeles Lakers
Los Angeles Lakers so s 4:2 v zmagah izločili Memphis Grizzlies. O zmagovalcu serije med Golden State Warriors in Sacramento Kings bo odločala sedma tekma.

Košarkarji Los Angeles Lakers so v pretekli noči s kar 125:85 premagali Memphis Grizzlies in si s 4:2 v zmagah zagotovili mesto v drugem krogu končnice severnoameriške lige NBA. Za jezernike je D'Angelo Russel dosegel 31 točk, za Memphis pa je odpovedal Ja Morant. Sacramento je medtem poravnal serijo z Golden State Warriors na 3:3.

Los Angeles je povsem dominiral drugo ekipo rednega dela v zahodni konferenci že v prvem polčasu. Pri tem je bil izredno učinkovit superzvezdnik LeBron James, ki je ob metu 7-8 iz igre v prvih 24 minutah dosegel 17 točk. Los Angeles je ob premoru vodil s 57:42.

Los Angeles Lakers | Avtor:

Poln pohval igre prvega zvezdnika jezernikov je bil trener Darvin Ham: "Igra z veliko mero odločenosti. Zaveda se, da ne bo imel več veliko priložnosti za uvrstitev v končnico."

James je ob nekoliko več počitka v drugem polčasu na koncu dosegel 22 točk. Drugi član udarnega zvezdniškega dvojca jezernikov Anthony Davis pa je dosegel 16 točk in ujel 14 odbitih žog. Za Memphis je bil brez pravega učinka njegov prvi igralec Ja Morant, ki je ob 19-odstotnem metu na tekmi dosegel zgolj 10 točk.

Ekipa iz mesta angelov se bo v drugem krogu končnice srečala z zmagovalcem serije med Sacramento Kings in Golden State Warriors. Ta je po zmagi Sacramenta s 118:99 na šesti tekmi izenačena pri 3:3 v zmagah.

 | Avtor: Epa Epa

Sacramento je tokrat vodil večino tekme, predvsem pa tekmecev ni več spustil blizu po drugi četrtini. Izredno učinkovit za Sacramento je bil De'Aaron Fox s 26 točkami in 11 podajami, prvi strelec pa je bil celo s klopi Malik Monk, ki je dosegel 28 točk.

Na drugi strani je za strelsko nerazpoloženi Golden State, ki je imel zgolj 37-odstotni met iz igre, prvi strelec bil Steph Curry z 29 točkami.

Odločilna sedma tekma med ekipama je na sporedu v nedeljo ob 21.30 po slovenskem času. Že v noči iz sobote na nedeljo pa se bo začela serija drugega kroga končnice med Phoenix Suns in Denver Nuggets, za katere igra slovenski reprezentant Vlatko Čančar.

* Izida, 1. krog končnice:
- zahodna konferenca:
Golden State Warriors - Sacramento Kings   99:118
(Ekipi sta poravnani na 3:3 v zmagah)
Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies     125:85
(Los Angeles se je s 4:2 v zmagah uvrstil v drugi krog)

* Opomba: moštva igrajo na štiri zmage

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.