Šport > Košarka
18 ogledov

Lakovič za dve leti v Galatasaray

Jaka Lakovič Lakovic
1/14
Boštjan Tacol
Slovenski košarkarski reprezentant Jaka Lakovič je sklenil sodelovanje s turškim Galatasarayem, poroča klubska spletna stran. V članku preberite podrobnosti, galerija pa prinaša presek Lakovičeve kariere. Podrobni poznavalec Istanbula Boštjan Nachbar se za Lakoviča ne boji.

Jaki Lakoviču je po zadnji sezoni potekla pogodba z Barcelono, pri kateri je nastopal od sezone 2006/07. Njegovo ime se je omenjalo tudi v kontekstu Uniona Olimpije, naposled pa je 32-letni organizator igre za dve leti podpisal s carigrajskim Galatsarayem. Odlični branilec, ki je pogodbo podpisal ponoči, je trenutno na dopustu in je nedosegljiv.

Zato smo za komentar povprašali njegovega reprezentančnega soigralca Boštjana Nachbarja, ki Carigrad pozna kot svoj žep, saj je v Efes Pilsnu preigral zadnji dve sezoni. "Za to ponudbo sem vedel že nekaj tednov, Jaka se je tudi pogovarjal z mano, vendar moram reči, da sem vseeno presenečen, ker se je odločil za Galatasaray. Očitno so ga Turki že prepričali s svojimi pogoji. Po lanski uvrstitvi v finale turškega prvenstva so jim narasli apetiti in sestavljajo dobro ekipo," je dejal Boki, ki se ne boji, da bi bil ob organizatorjih igre Enderju Arslanu in Jamonu Gordonu Lakovič lačen minut na igrišču, saj po Nachbarjevem mnenju omenjena nimata takšnih strelskih in vodstvenih sposobnosti ter zanesljivosti.

Kako pa je z Galatasarayevimi navijači? "Devetindevetdeset odstotkov navijačev prihaja iz nogometa hodijo tudi na tekme drugih klubov v okviru Galatasaraya. So agresivni, glasni, niso pa takšni, da bi delali izgrede," je pojasnil Nachbar: "Jaki želim vse najlepše in mislim, da mu bo življenje v Istanbulu zelo všeč."

Kapetan slovenske reprezentance na lanskem svetovnem prvenstvu je kariero začel pri ljubljanskem Slovanu. Visoka stopnica k vrhunskosti je bil prestop v novomeško Krko v sezoni 2001/02, s katero je uspešno nastopal v Evroligi. Od 2002 do 2006 je bil član Panathinaikosa, s katerim je štirikrat osvojil grško prvenstvo. Od 2006 je nastopal za Barcelono. S Katalonci je lani stopil na vrh Evrope.

Galatasaray je lani osvojil drugo mesto v turškem prvenstvu in bo v prihodnji sezoni nastopal v kvalifikacijah za Evroligo. Pred časom naj bi bil kandidat za njegovega trenerja Jure Zdovc, ki pa je kasneje podpisal za Spartak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.