Šport > Košarka
3245 ogledov

Leto dni po Kobejevi smrti se žena in tašča borita za denar

kobe bryant Profimedia
Boj med mamo in hčerko za denar legendarnega košarkarja.

Včeraj je minilo leto dni od tragične helikopterske nesreče v kateri je življenje izgubil Kobe Bryant. Poleg njega je umrla tudi njegova hči Gianna, pilot in še sedem potnikov.

Leto kasneje je njegova žena Vanessa redna obiskovalka sodišč. Helikoptersko družbo Island Express Helicopters, ki sicer zanika nepravilnosti, toži zaradi povzročitve nesreče iz malomarnosti, saj pilot družbe ne bi smel leteti v takratnih vremenskih pogojih. Tragedijo je zakrivila megla, pilot je v njej izgubil občutek za orientacijo in trčil v hrib.

A to ni edina obravnava, ki se ji mora posvečati Kobejeva soproga, na sodišče jo je zdaj namreč spravila tudi njena lastna mama Sofia Laine. Oseminšestdesetletnica trdi, da je bila dolgo časa varuška Bryantovih otrok in zdaj za opravljeno delo zahteva finančno nagrado. Kobe naj bi ji namreč obljubil, da bo zanjo poskrbel do konca življenja.

"Vzdrževala sem jo skoraj 20 let, nikoli pa ni bila moja ali Kobejeva asistentka niti ni bila varuška. Zdaj želi zaračunati 96 dolarjev na uro, trdi, da je 18 let delala 12 ur dnevno. Resnica je ta, da sem vedno jaz bila gospodinja in da sva z možem veliko pozornosti namenjala otrokom," je za People dejala Vanessa, ki tako zavrača zahteve.

"Skoraj dve desetletji smo poskrbeli, da je živela blizu nas in ji vse plačevali, saj je trdila, da je po razpadu zakona ostala brez denarja. Menili smo, da je najboljše, če ne živi z nami, tu in tam pa je res popazila na otroke. Ni ji bilo treba skrbeti o službi ter o kakršnihkoli stroških. Bila je babica, ki sta jo vzdrževala njena hči in zet, varuška pa je bila le, ko so bili otroci še zelo majhni," je še dodala Kobejeva soproga.

kobe vanessa bryant | Avtor: Epa Epa

Mati jo je pred časom sicer obtožila, da jo je vrgla iz hiše in da ji je morala vrniti vozilo, ki ga je uporabljala. "Iskala sem novo hišo za družino, teden kasneje pa je moja mama na televiziji vrgla madež na vse nas, čeprav je brezplačno živela v najetem stanovanju. Tudi po tej izdaji sem ji ponudila mesečno vzdrževanje, vendar ji to ni bilo dovolj. Kontaktirala me je preko posrednikov in zahtevala pet milijonov, hišo in Mercedes," pravi vdova.

Po njenih besedah mati zahteva več, kot je prejemala v času Kobejevega življenja in da je vsa reč pobegnila izpod nadzora. "Moj mož ji ni nikoli nič obljubil in bi bil razočaran nad njenim vedenjem in pomanjkanjem empatije," je zaključila Vanessa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice