Šport > Košarka
1236 ogledov

Mineva leto dni ...

Kobe Gianna Bryant Profimedia
Pred letom dni se je športni svet poslovil od legendarnega košarkarja.

Eden največjih košarkarjev vseh časov, Kobe Bryant, je pred točno letom dni tragično umrl v helikopterski nesreči v Kaliforniji, potem ko je njegov helikopter Sikorsky S-76B nenadoma strmoglavil. 

Pilot Ara Zobayan je bil deziorientiran zaradi goste megle, ki se je na koncu izkazala za usodno za vseh devet potnikov na letalu, med katerimi je bila tudi Kobejeva hčerka Gianna Bryant.

Luka Dončić in Kobe Bryant Orosilo vam bo oči Šport Eno leto od enega najbolj čustvenih trenutkov v Lukini karieri

Na obletnico njegove smrti so se (in se še bodo) navijači po vsem svetu spomnili na preminulega zvezdnika. V zadnjem letu dni je samo v Los Angelesu nastalo več kot dvesto uličnih poslikav z Bryantovim motivom, poročajo ameriški mediji.

Že na ponedeljkovih tekmah so se nekateri košarkarji spomnili na tragično umrlega košarkarja. Kyrie Irving je na srečanje svojih Brooklyn Nets proti Miami Heat prišel v Bryantovem dresu.

Bryant je celotno 20-letno poklicno kariero med letoma 1996 in 2016 preživel pri Los Angeles Lakers. V tem obdobju je petkrat slavil v ligi NBA, ob tem je v dresu ZDA dvakrat zmagal na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 in Londonu 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice