Šport > Košarka
2230 ogledov

Okoriščal se je z Bryantovo smrtjo, a se je opekel

kobe bryant Epa
Šampionski prstan, ki ga je pokojni Kobe Bryant pred 20 leti podaril svojemu očetu, ni dosegel pričakovane cene.

Dražbena hiša Goldin Auctions je na dražbi prodala repliko šampionskega prstana, ki ga je pokojni Kobe Bryant leta 2000 po prvem od skupno petih naslovov z Los Angeles Lakers dal izdelati posebej za očeta Joea Bryanta.

Repliko je legendarni košarkar, ki se je januarja smrtno ponesrečil v helikopterski nesreči, podaril tudi mami Pam Bryant.

Očetov prstan, narejen iz 14-karatnega zlata in diamantov, so na sobotni dražbi v Los Angelesu prodali za 132.000 ameriških dolarjev, kar je zgolj polovica pričakovnega zneska.

Po predvidevanjih avkcijske hiše bi morali za prstan iztržiti vsaj četrt milijona dolarjev.

Pred dvema mesecema je bila na dražbi prodana tudi mamina replika, za katero je najvišji ponudnik odštel 206.000 zelencev. 

vanessa bryant Razkrila razlog Šport Bryantova vdova blokirala račune v čast pokojnemu NBA zvezdniku

Zbiratelj videl priložnost

Zaslužek od dražbe pa ni šel v roke Bryantovih staršev, saj sta bila prstana v lasti zbiratelja, gorečega navijača LA Lakers, ki je na dražbi leta 2013 zanju odštel 280.000 dolarjev.

Po smrti petkrtanega NBA prvaka je verjetno pričakoval, da bo šla vrednost spominkov v nebo, a se to ni zgodilo, saj je s preprodajo zaslužil "le" dobrih 60 tisočakov. Ni malo, a niti približno toliko, kot se je nadejal.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Bryantova starša sta omenjena prstana prodala že leta 2013, potem ko je košarkar po pravni poti preprečil dražbo več kot 100 osebnih artiklov, ki sta jo načrtovala Joe in Pam. Ker je Bryant zahteval preklic dražbe, je podjetje Goldin Auctions, ki je staršema že izplačalo 450.000 predujema, proti njemu vložilo tožbo.

Kasneje so dosegli izvensodno poravnano, od prvotno predvidenega tromestnega števila spominkov pa jih je na dražbi pristalo šest, med katerimi sta bili tudi repliki šampionskih prstanov.

Preostale spominke, šlo je za 86 predmetov, vključno s 14-karatnim zlatim prstanom z osmimi diamanti, vklesanimi ob imenu Bryant, v spomin na niz osmih zmag sanjskega moštva, ekipe Team USA, na olimpijskih igrah 2012 na poti do zlate medalje, sta starša na dražbi ponudila aprila, manj kot tri mesece po sinovi smrti in v nasprotju z njegovimi željami.

Kobe Bryant Žalostno Šport Tudi v grobu nima miru, njegova mama ne pozna sramu

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.