Šport > Košarka
5617 ogledov

Luka Dončić zapisan v zgodovino lige NBA! Kaj takega ni uspelo še nikomur

Luka Dončić Profimedia
Dončić je ponoči prišel do 30. trojnega dvojčka, s čimer se je za vedno zapisal v zgodovino.

Luka Dončić je z Dallas Mavericks ponoči prišel do zmage in novega neverjetnega mejnika v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Dallas je namreč tudi po zaslugi Dončićevega 30. trojnega dvojčka v karieri po treh zaporednih porazih ugnal Indiana Pacers s 124:112.

Luka Dončić NBA Šport Nov trojni dvojček na seznamu za prekinitev niza

Za Dončićem sicer ni bila najboljša strelska noč, saj je zadel le pet od 15 metov za skupno 13 točk. Indiana je na slovenskega organizatorja igre ves čas vršila pritisk s podvajanjem in agresivno obrambo, s čimer je preprečevala, da bi imel žogo ves čas v svojih rokah.

Vseeno je 21-letni Ljubljančan iz zahtevnih položajev večkrat našel svoje soigralce, ki so izkoriščali prostor na parketu, in se ustavil pri 12 podajah. Dodal je še 12 skokov in prišel do 30. trojnega dvojčka v karieri ter petega v sezoni. Pet jih ima v tem tekmovalnem obdobju tudi Nikola Jokić z Denver Nuggets.

Luka se je tako za vedno zapisal v zgodovino lige, saj je postal daleč najmlajši košarkar, ki je uspel v karieri doseči 30 trojnih dvojčkov, saj mu je to uspelo še pred dopolnjenim 22. letom. Največji "zbiratelji" trojnih dvojčkov Magic Johnson, Oscar Robertson ter LeBron James so jih še pred dopolnjenim 22. letom starosti vsi skupaj zbrali komaj 29!

Dončić je tako postal šele tretji košarkar v zgodovini, ki mu je ta neverjeten mejnik uspelo doseči znotraj prvih treh sezon. Znašel se je v družbi dveh izmed največjih, Robertsona in Magica.

Luka pa je za ta dosežek porabil vsega 146 tekem in tako na večni lestvici zaostal le za Robertsonom, kateremu je to uspelo že po 75 tekmah, a je potrebno vzeti v obzir, da je legendarni "Veliki O" v ligo vstopil kot nekoliko starejši in bolj izkušen košarkar kot Luka, saj je bil ob začetku svoje NBA kariere star toliko, kot je Dončić trenutno.

Luka je resnično na poti, da postane eden največjih vseh časov...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice