Šport > Košarka
1895 ogledov

Le dva v zgodovini hitrejša kot Dončić

Luka Dončić Mavs Profimedia
Slovenski zvezdnik iz dneva v dan podira rekorde. Skoraj ne mine tekma, ko ne bi dosegel enega od zgodovinskih mejnikov.

Luka Dončić je ob nedeljskem porazu Dallas Mavericks proti Chicago Bulls (101:117) v statistiko vpisal 36 točk, 16 skokov in 15 asistenc.

Že do polčasa je Ljubljančan zbral 30 točk, sedem skokov in pet podaj, kar je v zadnjih dvajsetih letih uspelo le še Jamesu Hardnu in Allenu Iversonu.

rick carlisle Slaba volja Šport "Lukova statistika je impresivna, a tukaj nismo zaradi tega"

Ob koncu srečanja proti Bikom je postal šele četrti košarkar, ki je zabeležil trojnega dvojčka z vsaj 35 točkami, 15 skoki in 15 podajami. To je petkrat uspelo Oscarju Robertsonu, po enkrat pa Wiltu Chamberlainu in Hardnu. Dončić je bil najmlajši med naštetimi, ki mu je to uspelo.

Dončić je na prvih enajstih odigranih tekmah letošnje sezone (eno tekmo je izpustil) skupno že dosegel več kot 300 točk, več kot 100 skokov in več kot 100 asistenc. Tako hitro sta to storila le še Robertson in Russell Westbrook.

Sezona lige NBA se je torej šele dobro začela, pri Dallasu še vedno manjka cela kopica košarkarjev, rekordne znamke pa se že nabirajo.

luka dončić Kako, prosim? Šport Dončićevo priznanje novinarjem privzdignilo obrvi: "Sebičen sem"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice